Frode Fjellheim er sørsamisk joiker, musiker, komponist, arrangør, produsent og pedagog. Fjellheim har siden 1990-tallet utgitt musikk under eget navn, med Transjoik og i samarbeid med våre fremste joikere og musikere. I 2013 ble musikken hans kjent for et stort publikum internasjonalt som komponist for åpningslåten til Disney-filmen Frost (Frozen).

Ulla Pirttijärvi-Lensmann har markert seg som en av de største samiske artistene gjennom en lang karriere og er involvert i en rekke prosjekter - blant annet sammen med sin datter Hildá i duoen Solju. Ulla har samarbeidet med Frode i en årrekke og Frode har produsert to av Ullas album.

Kajsa Balto har de siste årene markert seg med sitt sjelfulle vokaluttrykk, og høstet lovord fra mange hold for sine utgivelser og liveprestasjoner. Hun baserer seg på tradisjoner fra Kárásjohka hvor hennes far kommer fra. Selv er hun født og oppvokst i Oslo, en brytning som har preget møtet hennes med samisk tradisjonell musikk, og hun har blitt betegnet som et ypperlig eksempel på hvordan musikken ikke kjenner grenser og blir et felles språk på tvers av kulturer.

Viktor Wilhelmsen er en fantastisk gitarist som også utforsker bruk av joik. Han har samarbeidet med Frode tidligere, men dette er første gangen i et større prosjekt.

Mattis Kleppen er etter hvert en egen institusjon innen bruken av tradisjonsmusikk i nye sammenhenger, og på nye instrumenter. Hans overføring av slåttespill på fele til bassgitar har gitt han et helt særegent uttrykk på sitt instrument. Han har også samarbeidet med Frode i Transjoik.

Jakop Janssønn har gjennom samarbeid med ulike samiske artister utviklet en helt unik forståelse for tradisjonen, og bidratt til å videreutvikle denne på sin måte.

Musikken på festkonserten vil i hovedsak være komponert og arrangert av Frode Fjellheim som selv bidrar med sin unike vokal/joik samt sin særegne måte å traktere keyboard på. Repertoaret vil inneholde deler fra utgivelsene Aejlies Gaaltije og Biejjien Vuelie - Solkvad i tillegg til nytt stoff.

Frode Fjellheim – joik og keyboard
Ulla Pirttijärvi-Lensmann – joik
Kajsa Balto – vokal og joik
Viktor Wilhelmsen – gitar og joik
Mattis Kleppen –  bass
Jakop Janssønn – trommer/perkusjon