Oslo International Flamenco Festival presenterer premieren på danseforestillingen La Leyenda del Tiempo, regissert av flamencogigantene José Manuel Alvarez og Ursula Lopez (Sevilla / Barcelona). Et internasjonalt ensemble av 12 musikere og dansere medvirker i forestillingen, som kombinerer tradisjonell flamenco og nordiske toner i levende og temperamentsfull musikalsk historiefortelling.

 La Leyenda del Tiempo er inspirert av, og skapt til ære for en av de største flamencomusikerne gjennom tidene, Camaron de la Isla.

 Camaron er verdenskjent for å ha åpnet flamencoen mot verden, og for å ha flyttet grenser. Gjennom å krysse flamencoen med ulike sjangre som jazz, rock og klassisk musikk, tok han flamencomusikken i en helt ny retning. I 1979 utga han albumet ”La Leyenda del Tiempo”, en banebrytende utgivelse i flamenco-sjangeren. Albumet ble en fiasko da det ble sluppet, og Camaron møtte massiv kritikk fra tradisjonalister i flamencomiljøet. I dag står albumet som en av de viktigste flamencoinnspillingene gjennom tidene og har forandret flamencosoundet for alltid. Tittelen La Leyenda del Tiempo er hentet fra Frederico Garcia Lorcas verk som beskriver menneskehetens kamp med tiden.

 

Forestillingen er del av Oslo International Flamenco Festivals 6th edition, som går av stabelen 24. - 29. september 2022.

 Chaneki Flamenco Ensemble

Bellali Austria,  Jasiel NahinKirstine Hastrup, Pia del Norte, Gabriel Aragú & Antonio "el Tabanco" – dans
Sara Holgado & Juan Murube – flamencosang
Yannick Corre & Lasse Grøftehauge Jensen – flamencogitar
Fredrik Gille – perkusjon
Rasmus Dissing – sang
Josephine Paulson – nyckelharpa

 

Scene og kunstnerisk regi: José Manuel Alvarez

Koreografi: José Manuel Alvarez, Ursula Lopez og ensemble

Produksjon: Norges Flamencoforbund/FlamencoGlobe/LP Flamenco

 

Prosjektet er produsert i samarbeid med Riksscenen og gjennomføres med støtte fra: Nordic Culture Point, Oslo Kommune, Kulturrådet, Danmark og Sverige (KulturRådet, Stockholms Stad) og Spanias Ambassade.