Man kan vanskelig overdrive Piazzollas betydning for argentinsk tango. Fra hans start som bandoneonist og etter hvert arrangør i den berømte Anibal “Pichuco” Troilos orkester ble han lagt merke til i Argentina, men han sprengte seg snart ut av tangomiljøets rammer. Oppveksten i New York var kanskje en av grunnene til at han ønsket å åpne tangoen for impulser fra andre sjangere som jazz, samtidsmusikk og barokk. Selv om han hadde komposisjonsstudier med den sagnomsuste Nadia Boulanger i Paris var det alltid tango som var hans hjerte nærmest, og med hennes velsignelse la han ut på ferden med å revolusjonere tangoen. Resten er historie. 

 Vår hjemlige tangopionér, pianist, komponist og arrangør Sverre Indris Joner er Piazzollas første store formidler her på berget. Sammen med sine venner i Tango for tre spilte han Piazzollas musikk i Buenos Aires allerede i 1992. Vi ser fram til å presentere kvartetten i storformat med KORK sammen med to av våre aller mest særpregede sangere:

Tora Augestad har markert seg internasjonalt som en svært fleksibel sanger som beveger seg mellom samtidsmusikk, kabaret, opera, pop og tidligmusikk. Hun er kjent for sine originale musikalske og dramatiske konsepter. I 2019 vant hun Spellemannprisen for sitt album Portraying passion med Oslo-Filharmonien, og hun ble i 2015 nominert til Nordisk råds musikkpris for sitt samlede virke. 

Tuva Syvertsen er en av folkemusikkens mest allsidige, rocka og originale stemmer. Godt kjent som frontfigur i Valkyrien Allstars og soloartist, hardingfelespiller, tekstforfatter, kompromissløs formidler, rapartist, komponist, plateprodusent og en av landets råeste vokalister har Tuva utviklet seg i stadig nye retninger gjennom halvannet tiår. Nå også som tolker av Piazzolla på norsk. 

KORK - Kringkastingsorkesteret
Sverre Indris Joner – piano, musikalsk leder
Tora Augestad – sang
Tuva Syvertsen – sang

 Tango for 3:
Steinar Haugerud – bass
Odd Hannisdal – fiolin
Andreas Rokseth – bandoneon

 Arrangementer ved Sverre Indris Joner
Gjendiktninger ved Kjartan Fløgstad