Konserten  åpner med platelansering av Sinikkas nye solo-innspilling WOLF RUNE. Siden 2007 har hun gitt ut musikken sin på ECM hvor produsent Manfred Eicher stadig har utfordret henne. "En av de viktigste dagene i mitt liv” sier hun om da det ble klart at hun ble ECM-artist. Manfred Eicher har plukket opp mange komponistutøvere som moderniserer sin tradisjonsmusikk og utvikler ferdigheter innen improvisasjon.  

WOLF RUNE er et godt eksempel på Sinikkas allsidighet. En skogfinsk ulverune står side om side med improvisasjoner på 5-strengs kantele og tonesatt poesi. Sinikka spiller flere kanteler samtidig og viser hvilken spennende instrumentalist hun er. Bilder av maleren Tore Hansen vises sammen med konserten.SINIKKA LANGELAND ENSEMBLE – VIND OG SOL

Sinikkas storslåtte sekstiårsfeiring fortsetter med urpremiere på prosjektet VIND OG SOL der Sinikka har satt musikk til dikt av Jon Fosse. Sinikka har en dyp interesse for naturmystikk, og i Jon Fosses dikt finner hun en klangbunn som resonnerer. Musikken er folketonebasert, men hun ønsker også å sette det tidløse aspektet i Fosses dikt inn i vår tid med musikere som bidrar med et moderne uttrykk. 

Det enestående ensemblet bestående av Trygve Seim, Mathias Eick, Anders Jormin og Markku Ounaskari ble satt sammen til Sinikka sin ECM debut og har siden vært med på de fleste av hennes prosjekter, både innspillinger og bestillingsverk. 

Fotokunstneren Dag Alveng har fotografert vestlandsnaturen og hans bilder følger konserten, i tillegg til lysdesign ved Stian Lindquist fra Zenisk. 

 

Dikt: Jon Fosse 
Musikk: Sinikka Langeland

Sinikka Langeland – sang, kantele
Mathias Eick – trompet
Trygve Seim – saksofon
Mats Eilertsen – bass
Thomas Strønen – trommer
Lyd: Pål Terje Antonsen
Video: Foto av Dag Alveng
Lysdesign: Stian Lindquist