Årets folkemusiker Anne Hytta har komponert BRIGDE for hennes egen kammerfolk-trio Slagr og Spellemannpris-nominerte Telemark Kammerorkester. Her møtes de i et fargerikt tonespill rundt livets overganger, hvor BRIGDE skildrer gleden, undringen og uroen over forandringer. Musikken hviler i nesten umerkelig skiftende meditative klanglandskap, før den endres om til suggererende, sterke strømmer, slik vannet renner nedover elveleiet. Men oppe ved vannskillet – på terskelen – står alt stille. Et lite øyeblikk.

Brigde er et gammelt norsk ord som betyr endring, omlaging. Ordet kan komme av et eldre felles indo-europeisk ord som betyr blinke, skimre. I folkemusikk-tradisjonen har brigde vært brukt om overganger mellom motiver i slåttene.

“Nå venter noe nytt. Jeg vil ikke bli eldre. Ikke gro, ikke gråte. Hva er det som venter? Jeg synes ikke at jeg er ferdig med barndommen ennå. Jeg vil bli tatt vare på. Nå er det for sent.”
- Beate Grimsrud, fra romanen En dåre fri.

Anne Hytta – hardingfele
Tomas Nilsson (vikar) – vibrafon
Katrine Schiøtt – cello

 

Telemark kammerorkester

Telemark Kammerorkester er et profesjonelt strykeensemble som ble etablert i 1992. Orkesteret er prosjektbasert og består av en fast kjerne av musikere som utvides avhengig av prosjektets art. Mange av musikerne har tilknytning til Telemark, men arbeider ellers som fast ansatte musikere i andre orkestre eller som frilansmusikere.