PrøveStrunken & Lag en Slått 2.0
Det er ikke like lett å rekke alt i hverdagens kjas og mas, med både lekser, håndballtrening og familiemiddag med tante Gunn. Det er derfor vi har sommerferie! Om sommeren finnes det masse kurs rundt omkring i landet vårt, og du kan kose deg med favorittaktiviteten uten å tenke på alle forpliktelser til mor, far og – tante Gunn. Strunkeveko er et av disse tilbudene som finnes for barn og unge om sommeren. En hel uke er de sammen for å lære seg folkemusikk og folkedans, midt i hjertet av tradisjonen. Her er det kurs i hardingfele, vanlig fele, folkesang, langeleik, dans og mye mer. Strunkeveko ligger rett før Jørn Hilme-stemnet i Valdres, og alle som vil, kan bruke alt de har lært på kurset til å hive seg med på kappleik og fest i Fagernes helgen etter kurset.

Men det er ikke alle som er gamle nok til å bo en hel uke langt vekk fra mor og far. Fortvil ikke – det finnes til og med tilbud for dem. På Hilme finnes både Mini- og Mikrostrunk. Så hvorfor ikke komme til Riksscenen denne vakre søndagen og prøve det hele ut på PrøveStrunken? Lærerne kommer fra hele landet og er kjent som gode utøvere og superdupre pedagoger. Vi kan allerede nå garantere at Sivert Holmen, leder for Strunkeveko, vil komme. Han har til og med fått med seg LilleRiksverten Vegar Vårdal som lærer, både på Strunkeveko og PrøveStrunken.

Og som om ikke det var nok, så har Jørgen Sissufys Skjulstad også tatt turen til Riksscenen denne søndagen. En stormfull søndag i høst hadde vi slåtteverksted nede i Klubbkjelleren, hvor både barn og voksne lagde noen skikkelig kule slåtter. Denne gangen vil Jørgen lage flere stasjoner nede i caféområdet, og her kan du både før og etter verkstedene (og kanskje under også om du heller vil det), lage din egen slått. Og blir den supertøff, hvorfor ikke spille den inn, så har du din egen sang på mobilen.

Jørgen Skjulstad er en musiker, komponist, DJ og lydtekniker. I tillegg til å gi ut elektronisk musikk under navnet Center of the Universe har han jobbet med teater, dans, lydkunst, performance og film. Jørgen har også laget musikk til Folkepedia, sammen med Vegar Vårdal.  www.centeroftheuniver.se


Kjenner du han her? Dette er lille Riksen, en liten tass som virkelig er glad i barn og produksjoner for barn. Ser du han på produksjonen, så kan du være sikker på at dette er en opplevelse for deg, og kanskje for hele familien? Du kan også følge oss på Instagram,Lilleriksen og Facebook.