Tirsdag 4. juni
DØRENE 18.00 KONSERT  19.00 BILLETT GRATIS

 

Tirsdag 4.6. 19.00    
Eir Vatn Strøm – folkesong

Eir Vatn Strøm er oppvokst i Oslo. Hun er en musiker med interesse for ulike sjangere og er nå andreårsstudent ved Norges musikkhøgskole i norsk folkemusikk. Som folkesanger har ikke Eir satt seg inn i én enkelt tradisjon, men liker å utforske ulikt materiale og uttrykk, i tillegg til å skape musikk og improvisere sjangerfritt. Lydbildet er preget av det elektroniske i samspill med det tradisjonelle, og på eksamenskonserten hennes vil dere se hva hun har jobbet med det siste året.


 

19.45
Levina Storåkern  – fele/hardingfele

Våren 2019 blir Levina färdig med sitt andra år på Norges musikhögskola. Under sin tid där har hon med vägledning av sina lärare Andreas Bjørkås, Håkon Høgemo och Bjørn Kåre Odde provat på ett flertal olika traditioner, men också jobbat med att utvecklas tekniskt och musikaliskt. Målet är att någon gång i framtiden spela riktigt djävulskt vackert, nu vill hon visa vart hon är just nu.


 

20.30
Elin Vilhelmsson Birkelund – folkesong

Elin Therese Birkelund är en sångerska med stor kärlek för den nordiska folkmusiken. Som frilansande musiker har hon hunnit med nästan hundra konserter med olika duos och grupper och samarbetar gärna över genregränserna. Elin vill utforska mötet mellan röstens alla klangfärger och ljud, improviserad musik och nordisk folkmusik.

Jam og åpen scene etter konserten.


 

ONSDAG 5. JUNI
DØRENE 16.00 KONSERT  17.00 BILLETT GRATIS

 

17.00
Selma French Bolstad – fele/hardingfele

Selma French Bolstad er allerede synlig både som utøver og komponist innen flere sjangre med ulike instrument. Hun er å se i flere prosjekter som Masåva og den plateaktuelle kvintetten Morgonrode. Høsten 2018 kom hun ut med det kritikerroste albumet Masåva med bandet Masåva på jazzlabelet Øra Fonogram, som låtskriver, tekstforfatter, felespiller og vokalist. Denne gangen får dere høre Selma solo, med fokus på låter og sanger fra Valdres i hennes egen drakt.



 

18.15
Rasmus Kjorstad – fele, oktavfele

Rasmus avsluttar bachelorstudiet sitt denne våren. Med utgangspunkt i musikken frå Gudbrandsdalen vil han presentere noko av det store mangfaldet som finst der. Dei siste åra har han arbeidd systematisk med å samle både musikk og historie frå heimeområdet, i tillegg til å vere ein skapande musikar i grupper som brørne Kjorstad, Morgonrode, Reolô og Vassvik.

 

19.30
Helga Myhr – hardingfele

Helga Myhr har spelt hardingfele og kvede sidan tidleg i barndommen. Heile vegen har musikken frå heimplassen, Hallingdal, vore i sentrum. Saman med læremeistrane sine Håkon Høgemo, Tanja Orning og Knut Hamre har ho jobba med kreativiteten som oppstår når ein går djupare ned i det musikalske materialet til ein tradisjon. På denne konserten vil de få høyre korleis Helga har utvikla sitt eige folkemusikalske uttrykk gjennom fire år som student ved Noregs musikkhøgskole.

21.00
Ingeborg Ulberg Sommer – fele

Ingeborg Ulberg Sommer  har gjennom studiene plukket frem gamle og til dels ukjente spillestiler og teknikker fra Røros-traktene som hun tar i bruk i sitt eget spill. Ingeborg ønsker å synliggjøre og dokumentere disse særegenhetene for fremtiden – i håp om at de får en større plass i tradisjonsmusikken. På denne konserten gleder hun seg til å vise frem mye av det hun har jobbet med de siste årene. Det blir både kjent, men også noe ukjent materiale.


22.15
Sigrid Stubsveen – fele

I sitt masterarbeid har Sigrid Stubsveen tatt utgangspunkt i arkivopptak etter spellemennene Johan Elgshøen, Per Solvang og Embret Lund – tre viktige kilder for Engerdals-tradisjonen, hvor prosessen med fortolkning av materialet har vært det sentrale. Hva skjer med musikken i forflytningen fra arkivopptak til konsertmusikk? Hvor lite eller mye kan man endre på, og hvordan kan man presentere denne musikken for å få formidlet tradisjonens særegenhet og samtidig være aktuell?

Jam og åpen scene etter konserten.