Når nettene blir lange og vi ikke ser skogen for bare julepynt og ribbefett, blir det nok en gang duket for årets mest selvmotsigende Latinamerikanske konsertopplevelse. Vi snakker selvsagt om at det igjen er tid for Hovedøen Social Clubs julekonsert!!

 

For niende år på rad fylles Riksscenen med jule-infiserte cubanske rytmer akkurat når vi trenger det aller mest! Du får Cuba-versjonene av høytidens musikalske perler som du knapt visste du savnet. Og det kan ikke av-høres, julen blir garantert aldri det samme igjen. 

 

Som alltid ligger det et mystikkens slør over hvem som får gleden, æren og skrekken med å være vår celebre gjest som skal lokkes ut av komfortsonen og inn i de afro-cubanske synkopenes irrganger! (Si det tre ganger fort etter hverandre!) 
Nå kan vi avsløre hvem som skal ut i polyrytmisk spagat på scenen sammen med Hovedøen; nemlig ingen ringere enn Eldar Vågan! Mannen med Norges tjukkeste l-er.

For den som er for ung eller den med rusk i hukommelsen:
Eldar Vågan er mest kjent som gitarist og frontfigur i Vazelina Bilopphøggers, men har i tillegg talenter på piano, cello og ikke minst en glimrende billedkunstner! Et av hans varemerker er den lune Toten-dialektbaserte humoren som vi regner med vil sette sitt preg også på denne kvelden.

 Vi avslører ikke hvilke sanger det blir, men sjansene for at det har noe med Vazelina Bilopphøggers er helt klart til stede. Det eneste du kan være sikker på er at de antagelig ikke ligner originalene i særlig grad. Og Hovedøen er nok en gang i toppform! Som tidligere år er bandet forsterket med et par elleville musikere til. Helt til slutt vil vi oppfordre til litt ubehagelig selvransakelse:

 Hvis du fremdeles skulle være i tvil om hvor du bør være 30/11 så spør deg selv; Vil du VIRKELIG være tvunget til å tilstå overfor barnebarna at du gikk glipp av den utenkelige kombo Eldar Vågan og Hovedøen Social Club julen 2024? Og innrømme at du ikke grep sjansen til å overvære intergalaktisk urpremiere på salsa-infiserte varianter av Vazelina Bilopphøggers' sangkatalog, slik de i en parallell dimensjon hadde blitt framført i Havanna en gang på 50-tallet, den gangen Hemingway spradet omkring i restaurantene omgitt av elegante kjoler, høye sigarer og longdrinks. Ville dagen før første søndag i advent vært det samme? Ville du kunne drukne dette tapet i puddersnø, vadmels-nikkers, kvikklunch, appelsin og termos-kaffe? En lørdag kveld dynket i FOMO, skapt for tropisk eskapisme?

 

Svaret på dette får du kun om du kommer på Riksscenen 30/11.

 

Eldar Vågan –  gjest
Sverre Indris Joner – piano, arrangementer
Sergio Gonzalez – vokal
Eduardo Cedeño – timbales
Erik Eilertsen – trompet
Ole Marius Melhuus – bass
Ruben Pirela – congas
Kristoffer Kompen – trombone 
Håvard Fossum – sax