I episode to av «Tango eller Kjærlighet» klinger dialoger mellom fire kjærlighetspar på seks forskjellige språk, men spilles og danses på ett: tango!

Med et internasjonalt ensemble av dansere, skuespillere, musikere og visuelle artister inviterer vi til en kveld i «Milongaen,» stedet hvor folk møtes for å danse og spille tango. Vi skal skal spille og danse om tango eller kjærlighet, og relasjonen dem i mellom. 

Tangoen oppstod i en smeltedigel av nasjoner og kulturer i Buenos Aires på 1890-tallet. Idag spilles og danses den ofte av artister med sammenfallende bakgrunn og stil. I «Tango eller kjærlighet» utforsker ensemblet hva som skjer med tangoen når artister fra en rekke forskjellige bakgrunner og kulturer på nytt improviserer og terger den med nye uttrykk og spørsmål.

I løpet av denne kvelden på Riksscenen inviteres du også også til å involvere seg i forestillingen og milongaen om du vil: Kvelden sparkes i gang med er et kort crash-kurs i tango, eller «hvordan å overleve på dansegulvet». Dette er åpent for alle, enten du er helt uten danseerfaring, eller om du kjenner til noe fra før.

Men ta det med ro! Du kan også velge å «sitte trygt» tilbakelent i den magiske atmosfæren, kanskje med en drink fra baren som er åpen hele kvelden. I milongaen er det også mulighet til å skrive og sende det kjærlighetsbrevet du aldri skrev: Kanskje det ikke er for sent!

 

Crashkurs: 20.00-21.00

Showstart: 21.00-23.00

Milonga & åpen bar: 23.00-01.00

 

Tango eller Kjærlighet er en videreføring av konseptet CombatTango som ble utviklet av Alicja Ziolko og gikk for fulle hus under okkupasjonen av Romas eldste teater, Teatro Valle, i 2011-2013.

Dette er andre episode i en serie av forestillinger med tittelen Tango eller Kjærlighet. Første episode fant sted på Riksscenen i 2015.

 

Alicja Ziolko – danser, skuespiller 
Anna Lindal – fiolin
Annalisa Cannito – stage visuals 
Bennie Bartels – danser
Francesca Romana Di Santo – skuespiller 
Hossein Taheri, skuespiller – lysdesigner 
Kari Rønnekleiv – fiolin
Kristin Alsos Strand – cello
Kristin Kajander – skuespiller 
Magnus Skavhaug Nergaard – kontrabass 
Mikael Augustsson – bandoneon
Ole-Henrik Moe – fiolin
Sverre Indris Joner – piano

Valeria Tomasulo – videomaker
Trud Antzée – Tango-Dj
Hedvig Bergem Søiland – produsent
Sini Moilanen – produksjonsassistent  
Idé, kunstnerisk ledelse, ensembletrener – Alicja Ziolko 

Fotos – Reuven Halevi og Valeria Tomasulo

Produsert i samarbeid med Riksscenen
Støttet av Kulturrådet