Jazz Ain´t Nothing But Soul er en storslagen danseforestilling og konsert i ett. Dansen som protagonist leder musikerne og sangerne inn i sjelfull og soul/gospel-inspirert sang med afrikanske og karibiske rytmer og bevegelser som spenner seg over Atlanteren og generasjoner. 

Tabanka Dance Ensemble lager engasjerende dansekunst basert på ekstroverte og rytmiske uttrykksformer fra Afrika og Karibia. Med Jazz Ain’t Nothing But Soul formidler de dans og sang som har vært sentrale i kampen mot segregering, apartheid, slaveri og rasisme, og som videre har formet de sang – og danseformene som verden elsker å både høre på og engasjere seg med. 

Tabanka utforsker dansens potensial som sosial endringsagent, og slipper publikum inn i et rom de ellers sjeldent får oppleve – et rom som viser hvordan afrikanere har revitalisert og besjelet seg selv etter umenneskelige erfaringer over mange generasjoner. Jazz Ain´t Nothing But Soul aktiviserer vitale krefter for å kunne fortsette stå i kampen, men er også en spirituell og skamløs hyllest til øyeblikkene mellom alt det tunge og skaper et pusterom som skal fylles med glede, over å være i live, over å være sammen.

Et dagsaktuelt verk som peker tilbake og fram

«Jazz Ain´t Nothing but Soul er et rikt verk skapt på rytmens og melodiens tradisjoner», sier Tabankas kunstneriske leder og koreograf Thomas Talawa Prestø.

Der forestillingen tar oss dit hvor jazzdansen opprinnelig kommer fra, refererer den også til rettighetskampen som fremdeles pågår, blant annet gjennom Black Lives Matter.

Jazz Ain’t Nothing but Soul kan leses som et innlegg i debatten om rasisme, diskriminering og avkolonisering, men bør uansett oppleves – som en rik hyllest av afrikansk overlevelse og kraften som ligger i dansen, sangen og rytmene.

 


Musikere:
Solo Diarra
Sidiki Camara
Bakari Sagna

Vokalister:
Tracee Meyn
Siv Misund
Laetitia Luhembwe
Trina Coleman


Dansekunstnere:
Shirley Langhelle
Dana Hamburgo
Gloria Kapako
Wolman Luciano
Joel Ramirez
Sarjo Sankareh


Lys: Vidar Braun
Lyd: Tomas Pettersen


Produsent: Thomas Talawa Prestø
Foto: Tale Hendnes/Dansens Hus

Co-produsent: Dansens Hus
Forestillingen vises i samarbeid med Dansenett Norge.