Riksscenen nyproduksjon
03
fredag
08
mars 2019
Dørene åpner 20.00
Starter 21.00
Billett 190/130

Kvinnedagen

SUSANNE LUNDENG TRIO

 

"Med sin tiende plate stadfester Susanne Lundeng sin fjellstøe plass i norsk musikkliv. I tekster og melodier skildrer hun livets drama, både i forhold til mennesker og landskap … Den nye plata spenner fra sarte viser til partier som hamrer seg inn i kroppen, særlig i den 10 minutter og 33 sekunder lange «Nattmorran». For et sug! Jazz, smidd i de dypeste gruver. Arnfinn Bergrabb dunker trommene blå. Honnør også til Bjørn Andor Drage; oppført med ti tangentinstrumenter, fra hammond B3 til kirkeorgel. Trollfingre!"
 

– Fredrik Wandrup/Dagbladet

 

Susanne Lundeng Trio
Hun gjorde i 1991 sin blendende entré på den norske folkemusikkscena med albumet Havella – med feleslåtter fra Nord-Norge, og høstet nylig en Spellemannpris i folkemusikk for sin kvadruple utgivelse av nordlandsslåtter, noe som gjør Susanne til en av Norges mest meritterte folkemusikere.

Det er den nordnorske tradisjonsmusikken som hele veien ligger i bunnen. Samtidig har hun utviklet seg til en dugelig komponist, arrangør og musikalsk fritenker. For første gang synger hun egne tekster og åpner for nok en ny side ved sitt kunstnerskap. Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull. En harmonisk villskap som i kombinasjon med Susannes ekspressive og energiske sceneopptredener får publikum til å skjerpe sansene.

Med seg på veien har Susanne Lundeng musikerne Nils-Olav Johansen – vokal og Erik Nylander – trommer.

 

#4320577