Susanne Lundengs musikk beskrives som virtuost felespill, skjøre sanger, innovasjon og tradisjon, med den nordnorske folkemusikken som ankerfestet.

Felespilleren, sangeren og komponisten Susanne har bl.a. høstet en Spellemannpris for sin utgivelse «111 Nordlandsslåtter» og har for sin innsamling, formidling og videreutvikling av folkemusikken gjennom mer enn 30 år blitt en av Norges mest meritterte folkemusikere.

I 2019 mottok hun også NOPAs tekstpris for sin første sangtekst «Det va nære på».

Hennes komposisjoner oppstår i kjølvannet av musikalske minner og i sin forkjærlighet for drivende nordlandske danserytmer og vemodige folketoner. I samspillet med musikerne Nils-Olav Johansen og Erik Nylander oppstår et lekent og ekspressivt kammerspill i en symbiose av nordnorsk folkemusikk, improvisasjon og viser. Konsertene omtales ofte som lett, lekent og lystig, samtidig som det er stormfullt og rørende, intenst og rått.

I 2022 er Susanne aktuell med ny musikk fra sitt kommende album som blir utgitt i løpet av våren 23.

Susanne Lundeng – fele/sang
Nils-Olav Johansen – gitar/vokal
Erik Nylander – trommer

FILMVISNING
I forkant av konserten vises en 17 minutters dokumentar laget av den anerkjente filmskaperen Thor Brenne, som fulgte Susanne til unike plasser i Nordland som Beiarn og Værøy. Vi blir også med Susanne til øya Fleinvær som har en helt spesiell plass i hennes hjerte og som på mange måter har formet hennes kunstnerskap.

 

I etterkant av konserten møter Susanne Ballades Arvid Skancke-Knutsen til et live intervju på scenekanten.