Vet du at Oslo skal ha den største folkemusikk- og folkedansfestivalen for barn og unge i Norge? Ja – sett av tida mellom 21. og 23. juni og bli med på Småleik. Spiller du fele, danser, synger, eller kanskje bare liker denne musikken og dansen? I så fall tror vi dette blir et av sommerens store minner for deg, og vi kan love en haug med nye venner på kjøpet. For å feire at Oslo har fått Småleik, har vi på LilleRiksen invitert Småleik hit for å gi oss en liten forsmak av festivalen.

Og ikke nok med at vi har Småleik på besøk hos oss, vi skal også ha stor premierefest på mange nye folkedansvideoer i Folkepedia. Her er det barn og unge i Oslo og omegn som viser fram sine favorittdanser, og viser oss triksene bak dansen. Når du har sett videoen, så kan du også prøve deg. Til å styre oss på rett vei har vi fått tak i folkedansinstruktør og primus motor for Folkepedia – Halldis Folkedal. Det er hun som har gjort alle opptakene, og hun gleder seg til å vise alle de tøffe, kule, råe, vare, søte videoene til dere.

Småleik blir arrangert av bl.a. Barnelaget i Oslo, Unge folkemusikere i Oslo (UFO), Leikarringen i BUL Oslo og Noregs Ungdomslag. På folkepediafilmene vil vi i tillegg til UFO og Barnelaget få møte BULder og Brak, Follofeler og Svartskog Spelemannslag med gruppa Spelsauene i spissen.