Velkommen til en familiedag med folkekultur fra fjern og nær. Opp av skattekista strømmer folkemusikk og folkedans fra hele verden. Og det beste av alt - barna får være med! På piazzaen utenfor Riksscenen blir det gratis aktiviteter for barn, felespill på stylter, orientalsk orkester, telt og matboder.Inne blir det verksteder og forestillinger med somalisk dhaanto, karibiske fortellinger, rå folkedans og brasiliansk rytmemagi. 

Bli med på skattejakt!

Ye Krik!
Sarah Camille og Sidiki Camara tar oss med på en eventyrlig og musikalsk reise. Hør om den underlige fuglen på øya Madinina, hatteselgeren Sekou, og bli med inn i den dype skogen. La rytmen føre, så skal du høre…

Pandeiro e seus amigos - Tamburinen og dens venner
Fra Brasils rike musikktradisjoner spiller Celio opp med sin pandeiro - og se ikke bort fra at sambaen slippes løs og gjør det vanskelig å sitte stille. 

Dhaanto fra Somalia
Rytmen er suggererende og vugger av gårde som en cool reggae-groove. Det er den somaliske tradisjonsmusikken dhaanto du hører. Tempoet er bedagelig – det er bare å ta plass i danserekka og la armene svinge og beina gå.

Norsk folkedans
Jo Einar spiller opp med fela, og Vetle og Eirik byr deg opp til dans: rå folkedans! Gutta fra Kartellet er klare med lek og sprø mooves. Det er bare å stramme musklene og skru på energien for her blir det både hallingtriks og bjørnedans.

 

Sidiki Camara – perkusjon
Sarah Camille Ramin Osmundsen – vokal og fortelling
Celio de Carvalho – perkusjon 
Jo Einar Tobias Sterten Jansen – stylter og hardingfele
Vetle Springard – folkedans
Eirik Fuglesteg Luksengard – folkedans
Kjetil Myhren – hardingfele og hallingdans
Oslo Oriental UNG 

Lene Gravlie – produsent
Alma Flores – dekor

Prosjektet er laget i samarbeid med JM Norway og Somali Week Oslo