Se bilder fra Skattekista 2021 her

Joik under gammelfurua
Gammelfurua har alltid vært der, utenfor huset til Kajsas bestefar.  Under den har folk samlet seg i latter og sorg, med joik og samtaler, til lek og måltider. Og mange har satt seg ned, lent ryggen mot den store stammen, lukket øynene og bare pustet..
Med joik tar Kajsa deg med inn i historien om Gammelfurua.

Romviser og fortellinger
Solfrid og Aleco inviterer deg med på en reise til en liten musikerlandsby i Romania. Her lærer barna å synge og spille fra de er små, og hver kveld sitter de rundt bålet og forteller historier og synger sammen. Sett deg ned rundt bålet du og, så får du høre historien om hvordan musikken ble romfolkets hjemland og kanskje lærer du en sang?

Capoeira 
Musikken er suggererende, i ringen holdes rytmen med klappende hender og jevnt fotarbeid.  Det synges mens den akrobatiske kampen er i gang. Capoeira er nettopp en god blanding av akrobatikk, musikk og kampsport, og regnes som Brasils nasjonalsport. Det er ikke så vanskelig når Mestre Kleyton og Cordão de Ouro viser deg bevegelsene og gjør plass til deg i ringen!

Bhangra
Tøffe rytmer, fargerike klær - hopp, løft bena og armene i været!  Bhangra er en folkedans fra Punjab i India, som man bare må komme i godt humør av.
Hvis du er glad i å danse og kanskje litt sprek så er dette noe for deg. Richa og barna fra dansegruppa Indian rhythms viser deg hvordan du gjør det. La bhangrafesten starte! 

Seljefløyte med Steinar
Fløyteprofessor Steinar Ofsdal har samlet instrumenter man kan blåse på rundt i hele verden. Med et plastrør og et par snitt med kniven har han plutselig lagd en fløyte som tar deg med ut på setervollen eller opp i fjellheimen. Og kanskje kan du få med deg en liten pipe hjem?

Veslefrikk med fela 
Felespiller og hallingdanser Kjetil Myhren er Riksscenens egen Veslefrikk. Han har støtt hatt slik hug til å få folk til å danse. Og alle som får høre hans felespill: både de som går på to og de som går på fire, både prost og prest, skriver og fut, lensmann og mestermann, bikkjer og svin vil danse å le til de faller i svime av Veslefrikks magiske hardingfele.

Fargespill
Osloungdom fulle av energi, musikalitet og danseglede fyller plassen utenfor Riksscenen med dans til heftige beats. La deg rive med når Fargespill Oslo dukker opp med små smakebiter fra høstens store forestilling på Riksscenen.

 

 

Fargespill – dans og musikk
Kajsa Balto – vokal 
Aleksander Sjølie –  gitar
Solfrid Molland – trekkspill, vokal
Aleco Ivanovitch – gitar, vokal 
Steinar Ofsdal – seljefløyte
Cordão de Ouro og Mestre Kleyton – capoeira, berimbau, pandeiro, atabaque
Indian Rhythms og Richa Chandra – bhangra dans
Kjetil Myhren – hardingfele 
Lene Gravlie – produsent 
Alma Flores – dekor