Sigrid Moldestad og kammerorkesteret Ensemble Allegria ble første gang ført sammen under Hardanger Musikkfest i 2017. Det ble et unikt møte i gjensidig begeistring, og med en spesielt god energi mellom orkester og solist – både musikalsk og sosialt. For første gang gleder de seg til å ta det musikalske møtet over fjellet til hovedstaden og Riksscenen. 

Sigrid Moldestad er felespiller, sanger, låtskriver og tekstforfatter. Hun er kjent for sin sterke formidlingskraft og for å gripe sitt publikum i ulike format. Ensemble Allegria er blant landets fremste klassiske ensembler, og har siden oppstarten i 2008 begeistret både publikum og anmeldere med konserter og plateinnspillinger. I denne konserten er Sigrid sine sanger og slåtter spesielt arrangert for Ensemble Allegria av Karl-Johan Ankarblom, en av Sveriges mest anerkjente arrangørerer. I konserten får sanger og slåtter flere dimensjoner, og det veksler mellom det vakre og fortellende i kombinasjon med det rå, morsomme og kraftfulle. 

 Sigrid Moldestad gav ut sitt sjette soloalbum tidligere i år, hun ble kåret til Årets Folkemusiker i 2010 og har en rekke priser bak seg, blant dem to Spellemannspriser. Hun har de siste årene også jobbet mye som skuespiller på Det vestnorske Teateret i Bergen. 

Kammerorkesteret Ensemble Allegria oppsto ut fra et ønske om å spille sammen, blant daværende musikkstudenter ved Norges Musikkhøgskole. Under kunstnerisk leder Maria Angelika Carlsen har orkesteret stadig nådd nye høyder, fra tildeling av Statoils klassiske talentstipend i 2012 og en rekke Spellemannsnominasjoner til prestisjefylte festivalkonserter og samarbeid. 

 Konserten arrangeres i samarbeid med Oslo Kammermusikkfestival.

 

Sigrid Moldestad – fele, hardingfele og sang 
Mattias Perez – gitarer 
Ensemble Allegria – orkester 
Karl-Johan Ankarblom  – orkesterarrangement