“fusing Irish reels with music from all over the globe.”Mail on Sunday (****)
“one of the finest accordion players on the planet.”Colin Irwin, fRoots
“A mesmerising blend of world and Irish music encompassing African, Middle
Eastern and American Styles.” Hot Press, Sacred Earth review
“The dashing trad of Frenchie’s Reel and rockabilly stomp of Let’s Go are thrilling.” – Sunday Times Review

Den legendariske irske Sharon Shannon turnererer  med et nytt live-show i 2019. Med seg i bandet har hun Jim Murray, akustisk gitar, Jack Maher, elektrisk gitar, vokal og Sean Regan, fiolin, perkusjon og beatbox. På konserten vil man oppleve musikk fra mange av hennes album gjennom årene, inkludert 2017s Sacred Ground innspilt i Real Worlds Studios, produsert av Robert Plant produsent, Justin Adams. Sacred Earth inneholder blant annet spor med afrikansk ørkenblues  og svært dyktige afrikanske musikere som samarbeidspartnere og gjester.
Seckou Keita fra Senegal (kora og perkusjon) var en av de sentrale musikerne på albumet. Seckou er med i bandet som gjesteartist på turenéen, som tar turen innom Riksscenen denne lørdagen i september.

Sharon har vært førstevalget som musiker og har derfor samarbeidet med en rekke høyt profilerte artister: Bono, Adam Clayton, Sinead O'Connor, Jackson Browne, John Prine, Steve Earle, The RTE, Willie Nelson, Nigel Kennedy, Waterboys, Alison Krauss og Shane MacGowan ... lista er lang.

Sharon vokste opp i  en musiker-familie med solid fotfeste i tradisjonell irsk musikk. Allerede som åtteåring spilte hun sammen med det lokale bandet Disirt Tola, som hun senere turnerte med i USA i en alder av kun 14. Hennes karriere fikk et massivt oppsving på slutten av 80-tallet, da hun ble invitert med i bandet til The Waterboys. Den påfølgende konsert-debuten samlet ikke mindre enn 50 000 publikummere på hovedscenen under Glastonbury festivalen. Sharon Shannons selvtitulerte debutalbum utgitt i 1991 gjorde henne raskt til den mestselgende artisten innen irsk tradisjonsmusikk gjennom tidene.

Jim Murray –  akustisk gitar
Jack Maher – elektrisk gitar, vokal
Sean Regan –  fiolin, perkusjon og beatbox
Seckou Keita – kora og perkusjon