Sarah-Jane Summers' Owerset (Scots for oversette) er et unikt prosjekt som har sitt utspring i et bestillingsverk Sarah-Jane skrev til Celtic Connections’ sin prestisjetunge New Voices serie. Den særegne besetningen består av Skotske, Norske, Finske, Svenske og Engelske folke- og jazz-musikere fra øverste hylle.

Konseptet bak Owerset er inspirert av skotske og gaeliske ord som stammer opprinnelig fra norrønt. Visste du at til og med ordet ‘kilt’ kommer fra gammelnorsk?

Ekteskap, alver, hav-tåke, gråt, og til og med hipster-favorittet skjegg er noen av ordene komposisjonene dekker, og viser frem Vikingenes lingvistiske rekkevidde.

Skotske Sarah-Jane er en virtuos, fritt-tenkende og lidenskapelig musiker, og en tradisjonsbærer av den gamle Highlands-felestilen. Hun flyttet til Norge i 2010 og har en mastergrad fra NMH i norsk folkemusikk.  Hun er også høyt respektert improvisasjons-musiker, og VIRR, hennes album med improvisasjoner var Album of the Year på BBC Radio 3’s Late Junction.

Musikken favner vidt, og beveger seg fra full fest til ECM-aktige lydlandskap, og utnytter ensembles særegenheter til det fulle. Denne kvelden er også plateslipp-konsert for albumet med bestillingsverket.

 

Sarah-Jane Summers - fele
Bridget Marsden - fele
Hayden Powell - trompet
Leif Ottosson - trekkspill
Juhani Silvola - elektrisk og akustisk gitar
Morten Kvam - kontrabass