Riksscenen hyller Sápmi og feirer Samefolkets dag for sjuende gang med en gedigen festkonsert. Som alltid har musikalsk ansvarlig Georg Buljo invitert noen av de mest spennende samiske utøverne som sammen med de faste og allsidige musikerne i bandet vil by på en en høytidelig, leken og visuell festkonsert.

Georg Buljo er vokalist, musiker, komponist og produsent med base i den moderne joiken og han beveger seg fordomsfritt og sømløst mellom en rekke forskjellige genre.

Biret Ristin Sara fra Karasjok har joiket tradisjonelt i hele sitt liv, har en rekke samarbeid bak seg og huskes kanskje best for sitt album «Aidnen» fra 2011 der hun samarbeidet med jazzmusikere. For første gang siden utgivelsen og ti år etter spellemannsnominasjonen, får vi endelig oppleve Biret Ristin på scenen med deler av originalbesetningen.

Tore Brunborg, den stillferdige Vossasaksofonisten med den den særegne og store tonen er i år gjestesolist. Buddy-prisvinneren med den særegne og vakre tonen har vært en bauta i norsk jazz i over tredve år. Brunborg har samarbeidet med Tord Gustavsen, Kirsten Bråten Berg og internasjonale stjerner som Pat Metheny og Manu Katchè.

Den sjøsamiske multikunstneren Camilla Therese Karlsen har samisk kultur og politisk situasjon i fokus i sin kunst. Hun har utdannelse fra Norges Idrettshøyskole og Circo Arts i New Zealand og jobber blant annet som danser og akrobat innenfor performance og nysirkus.

Emma Elliane reiser for tiden land og strand rundt som «Samisk Veiviser». Hun er en ung artist og låtskriver med ett ben solid plantet i samisk tradisjon og ett ben i urbant og eksperimentelt terreng.Hennes musikalske verden består av både elektronikk og akustiske instrumenter. De poetiske tekster røper både en nysgjerrig, undrende og tilbakeskuende ung kvinnes tanker.

 Lávre Johan Eira er en ung artist og musiker fra Kautokeino sterkt forankret i den samiske joiketradisjonen. Gjennom svevende og vakre atmosfæriske lydbilder med gitar og effektpedaler, representer han nye impulser innenfor den samiske musikkverdenen.

Biret Ristin Sara - joik
Emma Elliane –  vokal
Lávre Johan Eira – vokal og gitar
Tore Brunborg – gjestesolist saksofon
Camilla Therese Karlsen – dans på scenen og i lufta
Georg Buljo – musikalsk ansvarlig
Helge Harstad – bass
Christian Svensson – trommer
Per Willy Aaserud – trompet
Audun Notevarp Sandvoll – videodesign
Anwar Saab – videoinnhold