Igjen er det Ragnhild som tar initiativet og sommeren 2019 inviterte hun musikerne nordover for å være med på en opplevelse av en albuminnspilling Rett og slett en LIVE plateinnspilling i programmet til Festspillene i Nord-Norge. Albumet  slippes denne torsdagen på Riksscenen.

Ragnhild Furebotten er kjent for de fleste som felespiller og komponist i bandet Hekla Stålstrenga. Men gjennom hennes 18 år som musiker har det hele tiden vært viktig for henne å gjøre egne soloprosjekt. Ragnhild liker å tenke nytt, teste ut nye musikalske konstellasjoner og har alltid hatt et fokus på å skape seg en tydelig egenart og stemme i det nordiske folkemusikklandskapet. Under tiden har det blitt 15 albuminnspillinger, i tillegg har hun medvirket  på en rekke album for andre artister.

Det er en enorm luksus, det å få skrive ny musikk, velge repertoar, lete i gamle arkiv etter gode gamle slåtter, invitere med medmusikere, legge premissene for prosjektet med såpass frie rammer at alle trives og bidrar med sin musikalske personlighet, fortelle historiene til et publikum, lage en god konsert. Ikke alltid at det hele blir 100 % selvsagt, men om jeg hadde klart å fange opp noe av dette på en plate, så er jeg fornøyd. Jeg skal i hvert fall prøve! Ragnhild Furebotten

Konserten byr i hovedsak på nyskrevne slåtter av Ragnhild Furebotten som gjenspeiler livets helomvending de siste fem år, både på godt og vondt. Forrige soloplate Ragnhild ga ut, var helt tilbake til 2011 sammen med blåseensemblet «Never on a Sunday» som vant Spellemannprisen. Ragnhild gleder seg til å være plateaktuell igjen med eget nyskrevet materiale og ser fram til både plateslipp-konsert på Riksscenen og påfølgende konserter og turnéer med sine fantastiske medmusikere Emilia Amper og Frode Haltli.

Ragnhild Furebotten – fele
Emilia Amper – nøkkelharpe
Frode Haltli – trekkspill
Are Simonsen – tekniker og produsent