Som i søster-sjangeren Americana er musikken en miks av tradisjonelle og urbane stiler. Dronningenes lydbilde henter inspirasjon fra det afrikanske kontinentet, iblandet europeiske og amerikanske uttrykk. Queendom er kjent for energiske og engasjerende livekonserter, og har spilt nasjonalt og internasjonalt gjennom to tiår. Deres nye album markerer et stemningsskifte - perkusjonsbaserte komposisjoner og sterke politiske tekster ledsaget av strenger - fra vestafrikansk ngoni, til elektriske og akustiske gitarer.

På Riksscenen 16.mars har de blant andre med seg perkusjonsmester Sidiki Camara, som bidrar med hele sitt musikalske arsenal på Queendoms nye plate. MamaLove (ute mars 2019) er to stykk levd kvinneliv, med hjerter som brenner for personlig, kunstnerisk og politisk frihet.

Queendom en musikalsk duo som består av Monica Ifejilika (Norge/Nigeria) og Asta Busingye Lydersen (Norge/Uganda). Gruppen ble etablert  som scenekunstkollektiv i 1999, slo gjennom med det kritikerroste humorshowet “Integrert som faen” i 2005, og fikk Oslo Bys Kunstnerpris i 2007.

Med ny besetning, og et musikalsk retningsskifte ga Queendom i  2012 ut debutplata “Still rising”, med gjesteopptredener av den sørafrikanske stjernegitaristen Louis Mhlanga, og Zap Mama-bassist Manou Gallo. Albumet MamaLove (2019) representerer et nytt kunstnerisk nivå - personlig, politisk og musikalsk.

Monica Ifejilika og Asta Busingye Lydersen – vokal
Øystein Bergsvik – trommer
Sidiki Camara – perkusjon
Kristina Moen – bass
Eivind Molden Norseng – gitar
Eirik Askerøi – gitar
Andre Viervoll – tangenter