NB: Riksscenens sesongkort gjelder ikke for denne konserten.

Når kjærligheten går viralt. 

2021 var på mange måter et svært uvanlig år for musikkbransjen, og “Isii Nafta” (“Gi meg liv”) av Nimco Happy var en av årets mest minneverdige suksesshistorier. Nimco Happy er sanger, hun er skuespiller og den første kvinnelige somalske artisten som har signert med et majorlabel. Den somaliske diasporaen har trykket henne til sitt bryst, og derfra har veien gått videre til lyttere og fans fra hele verden. 
Det var “Isii Nafta” som gjorde det. Låta vakte først oppsikt i Øst-Afrika for noen år siden. Da somalisk ungdom etter hvert begynte å bruke låta i TikTok-videoer eksploderte det. Sangen inspirerte tusenvis av dansevideoer - blant dem en fra Cardi B og søsteren hennes. Den er et kroneksempler på hvor uforutsigbare pophit-historier kan være for tiden. 
Det har vært en usedvanlig reise, og hele veien har Nimco sagt at hun simpelthen ønsker å spre kjærlighet. Hun ønsker å endre folks blikk på den somaliske diasporaen, og hun ønsker også å minne somaliere på at hun har kommet dit hun er på grunn av kjærlighet. “Vi elsker å elske - og vi er født i kjærlighet”, som hun har uttrykt det i et intervju. 

Alt dette gjør henne til en ideell booking når vi for første gang samarbeider med Somali Week Oslo - festivalen som ble arrangert for første gang våren 2022. Her inviteres folk til å ta del i somalisk kultur på en rekke forskjellige måter, på noen av favorittscenene våre i byen. Vi er svært begeistret for å samarbeide med dem om det som kommer til å bli en helt spesiell kveld på Riksscenen.

 

Oslo World arrangerer to konserter med Tik Tok-stjernen Nimco Happy på Riksscenen. Aldersgrense fredag 5. november er 18 år, men søndag 7. november er alle velkommen til å bli med - ungdom, barn og familier!