Riksscenen nyproduksjon
(c) knut utler
fredag
16
nov. 2018
Dørene åpner 20.00
Starter 21.00
Billett 220/175
11
Nanou Coul

musikk over mange grenser

NANOU COUL
& SIDIKI CAMARA

Sidiki Camara New Meeting spiller energisk Afro-Balkan beat blandet Med elementer fra pop, jazz og verdensmusikk, krydret med tradisjonelle instrumenter og sang fra Mali.
Bandets medlemmer kommer fra Mali, Norge, Bosnia og Serbia.

Sidiki Camara New Meeting

Sidiki Camara er en av Malis ledende perkusjonister. Han er også en av skaperne av den moderne bølgen av afrikansk Manding-musikk. Helt fra begynnelsen av hans musikalske karriere ble han etterspurt av kjente musikere fra Mali som for eksempel Toumani Diabaté, Oumou Sangaré og Habib Koité. Etter at han forlot Mali slo han seg ned i Brussel hvor han har fortsatt sin karriere med stjerner fra Malis musikkverden. Sidiki har vært gjesteartist på flere turnèer med Bill Frisells New Quartet og er fast med i Frisells gruppe The Intercontinentals. Sidiki Camara underviser også i perkusjon og er grunnleggeren av det kulturelle utvekslingsprogrammet "Yankadi"

Nanou Coul vokste opp i bydelen Faladié i Malis hovedstad Bamako. Hun har sunget siden hun var 8 år gammel og fikk tidlig et navn som solosanger i bydelen.  I årene mellom 1984 og 1990 deltok hun i Biennales Artistiques Culturelles i Mali.Nanou Coul debuterte for det Parisiske publikummet på den prestisjefylte festivalen Africolor i 1999 i Saint Denis. I perioden 2000-2001 deltok hun i prosjektet Mali Dambé Foly, la symphonie bambara, en internasjonal turnè med Abdoulaye Diabaté, Neba Solo, Moriba Koita, Djigui Traoré og Sibiri Samaké. Nanou Couls musikk er ikke en del av griot-tradisjonen, hun er nærmere musikken til de store bambaraorkesterne med tekster som omhandler kvinners kår, oppvekst og det å skape sin egen fremtid gjennom lærdom og  utdannelse.


Sidiki Camara - perkusjon , n'goni, vokal, Nanou Coul  - vokal, Daniel Lazar - fiolin, Almir Meskovic - trekkspill, Aboubacar Sidiki Coulibaly /Abou Bass - bass

 

 

Konserten arrangeres i samarbeid med Samspill.

#4393368