Fremvisning av gyldig billettt til kveldens hovedkonsert, kan gi gratis inngang  til Fyrispel dersom det er ledig plasser.

Martin Sued er en ung bandoneonist og komponist fra Argentina som utforsker nye måter å fornye tangoen på.  Bak seg har han samarbeid med en rekke store artister som Milton Nascimento, Gilberto Gil,  Zeca Pagodinho og Yamandú Costa.
Med seg har han et band bestående av anerkjente argentinske musikere bosatt i Nederland, som alle  deler Martins visjon om å la elementer fra andre sjangere – jazzens frihet, samtidsmusikkens nysgjerrighet og rockens intensitet – komme tangoen til gode.

Martin Sued – bandoneon
Adan Mizrahi – kontrabass
Guillermo Celano – gitar
Natalio Sued – bassklarinett
Marcos Baggiani – trommer


 

Hanne Tveter / Pepe Rivero
To sterke formidlere på hvert sitt instrument, sang og piano, møtes i dette duokonseptet «CubaNoruega» hvor norsk og cubansk tradisjonsmusikk forenes. Repertoaret spenner fra boleros og habaneras til folkeviser, Prøysen og Grieg. Duoen fokuserer på å skape møter mellom klassiske komponister og trubadurer fra begges hjemland, kjent fra omtrent samme tidsepoke. Og ispedd jazzimprovisasjon i fengende latin arrangementer. 
Det unike samspillet denne duoen byr på, oppsto som en naturlig konsekvens av å ha en felles plattform innen både klassisk og rytmisk musikk, og en gjensidig interesse for hverandres musikalske røtter. Her smeltes musikk kulturene sammen med elegante arrangementer, rytmisk lekenhet og friske improvisasjoner. Dette samspillet er verdt å få med seg!

Hanne Tveter regnes som Norges fremste ambassadør i landskapet mellom latinsk, spansk og norsk tradisjonsmusikk, med en formidlingsevne og stemme av de helt sjeldne. Hanne har utgitt syv album på sitt eget selskap Musikkmakeriet. Rivero medvirker på to av dem ”Oslo-Madrid” og ”My Footprints”. Tveter & Rivero spilte første gang sammen i Norge på Fjordjazz-festivalen i 2014. Pepe Rivero, maestro og stjernepianist fra Cuba, er blant de fremste og mest allsidige cubanske jazzmusikere av “the new generation”. Han var fra ung alder fast pianist for salsalegender som Issac Delgado og Celia Cruz og spiller i dag med den kjente cubanske klarinettisten Paquito de Rivera, samt en rekke spanske og internasjonale artister. Pepes kvaliteter som arrangør har blant annet materialisert seg i å «cubanisere» både Chopin og Vivaldis fire årstider, han er blitt kjent i den latinske verden som en innovativ forvalter av cubanske musikkrøtter med sine utfordrende arrangementer fra trio til fullt orkester.

 

Hanne Tveter – vokal
Pepe Rivero – piano

 

 

Hanne Tveter på Spotify:
https://open.spotify.com/artist/6Kep88IMRdYmXYlCMsEsHM?si=3UpTIjIJTJWPV4beMcif1w


Pepe Rivero på Spotify: 
https://open.spotify.com/artist/16G18bNOo0BRJcDzqLfEfg?si=VybIQ8fHRCuvmsEeZkEGYQ