MARK OLSON – GOOD-BYE LIZELLE
Det er ikke mange artister som har satt preg på 'alternativ country'/'americana' som Jayhawks' grunnlegger og vokalist Mark Olson. Milepæler som «Hollywood Townhall» (1991) og «Tomorrow The Green Grass» (1995) er tidløse mestverk i amerikansk musikk. Olson forlot Jayhawks etter "Tomorrow The Green Grass" og slo seg ned i Joshua Tree. I årene som fulgte ga han ut en rekke flotte album under navnet Original Harmony Ridge Creek Dippers

Den poetiske og forløsende solodebuten «The Salvation Blues» og oppfølgeren «Many Colored Kite» fra 2010 ble inspirert av måneder tilbrakt på kryss og tvers i Europa. Samme år, etter en 15 års pause, skrev og spilte Mark inn et nytt album, «Mockingbird Time», med The Jayhawks  etterfulgt av to nye år med turné i USA og Europa.I mellomtiden hadde Mark funnet en ny partner, både i musikken og i livet, den norske sangeren og multi-instrumentalisten Ingunn Ringvold. Klar til å ta neste skritt og å fullføre sitt nye album "Good-bye Lizelle", reiste Mark & Ingunn fra Armenia til Sør-Afrika, USA til Norge, og Finland til Tsjekkia for å spille inn elleve poetiske sanger med gjester som Neal Casal, Aaron Sterling (Liz Phair, William Fitzsimmons), Danny Frankel (kd Lang, Rickie Lee Jones), og Øystein Greni (Bigbang).

"Good-bye Lizelle" ble spilt inn på mange forskjellige steder; i leiligheter, hytter og utendørs i nasjonalparker, ved hjelp av et bærbart opptakssystem for å skape en "hjemmelaget", vintage og varm atmosfære. Lytter man til albumet er det lett å erkjenne at Mark har lyktes, her er det mer enn bare hint av den klassiske «Laurel Canyon-følelsen», som bl.a gjorde at de tidlig Joni Mitchell eller Graham Nash-albumene høres så enestående ut. Men Mark Olson har inget ønske om å være 'retro', det handler mer om at han ønsker å komme til kjernen, 'hjertet', av hver sang, å gi det perfekte arrangement for å skape en varm følelse. "Good-bye Lizelle" består av elleve perfekt utformede stykker, hver en historie for seg selv. Dype sanger i en tidløs sound, utfylt med Ingunn Ringvolds nydelige duetter og harmonivokal, og åpenbart i en lyrisk klasse for seg selv. Alt i alt: et enestående album fra en av de største låtskrivere de siste tre tiårene.

"Americana album of the month"  - MOJO

Mark Olson - gitar, vokal
Ingunn Ringvold - vokal, perkusjon


SUDAN DUDAN er møtet mellom Jotunheimen og Appalachene, det er originale arrangement av norske folketonar, tydeleg inspirert av amerikansk old time musikk og vestafrikansk ørkenblues. Dei leverer eit fullendt, akustisk og vakkert univers der gamle historiar om riddarar, prestar, fattigfolk og jomfruelege kongsdøtre vert gjort tidlause og like lite geografisk fastbundne som dei eingong var….
Etter to strålande utgjevingar, Sudan Dudan og Kari & Ola, kom plata "Inntil i dag" ut i 2013. Den vart spelt inn i Propeller Studio, produsert av Odd Nordstoga, og vart ein favoritt blant kritikarane til eit samla pressekorps, og låta "Susann" sneik seg inn på lista til Wimp/Tidal over årets beste norske låtar. 

"Det funkler av deres strengespill, henholdsvis langeleik og gitar, og deres stemmer skaper noen av de fineste duettene på denne siden av Atlanteren." 
 - Carl Petter Opsahl / VG gjev terningkast 6 for albumet Inntil i dag

Etter det har duoen laga filmmusikk til stumfilmen "Kristine Valdresdatter" saman med trommeslagaren Hans Hulbækmo (Broen, Atomic m.m.) og bassisten Sondre Meisfjord (Come Shine, Trondheim Jazzorkester m.m.) Duoen har også spelt konsertar på m.a. Vinjerock, Sommerfesten på Giske og Øyafestivalen samt turnert i inn- og utland.

” När Marit Karlberg sjunger norska folkvisor och Anders E. Røine kompar på akustisk gitarr och/eller banjo tror man verkligen att countrymusiken måste ha fötts i Norge och kommit till Amerika med norska utvandrare. När sen Anders lägger sej bakom Marit som en extra röst eller när de duettsjunger med hennes ljusare kontra hans grövre röst – då tänker jag på Gillian Welch och David Rawlins.  Det här är countrysång och musik – fast från Valdres i norska Appalacherna" - Bengt Erikson, Rootsy

Marit Karlberg - vokal, langeleik
Anders Røine - gitar, munnharpe, vokal