KONG LAVRING III
I 1974 starta sesongens “Husvarm”, Jørn Jensen, opp folkrockbandet Kong Lavring sammen med Per Ladegård. De fikk med seg Liv Nelle Solberg, Geir Holmsen og Arne Hågensen, og som Folque var bandet sterkt inspirert av Fairport Convention, Steeleye Span og annen britisk folkrock. Dette resulterte i den strålende plata “Kong Lavring” i 1977, en utgivelse som ble etterfulgt av Kong Lavrings "Den 2den” i 1978 der Per Ladegård var eneste igjen av originalbesetningen. 

Nå, 50 år etter oppstarten står en ny og oppdatert versjon av bandet på scenen, Kong Lavring III. To av originalmedlemmene fra 1974 er med, Jørn Jensen og Per Ladegård, og sammen med Eli Storbekken, Per Eriksen og Espen Wensaas skal det blåses nytt liv i bandet - anno 2024.

 

Eli Storbekken – vokal
Jørn Jensen – dulcimer, mandola m.m.
Per Ladegård – elgitar 
Espen Wensaas – mandola, concertina
Per Eriksen – perkusjon 

FOLQUE TRIBUTE
Med Tuva Syvertsen i front, Ask Vatn Strøm og Ingvald André Vassbø fra bandet Kanaan, Linn Frøkedal og sjølvaste Geir Sundstøl som tonefølge, skal vi få servert perler fra katalogen til det legendariske folkrockbandet Folque!
Folque starta opp i 1972 og platedebuterte med den selvtitulerte “Folque” i 1974. Skiva var produsert av Øystein Sunde, og var den første av til sammen åtte studioalbum de ga ut frem til bandet ble oppløst i 1984. 

Våren 1973 begynte repertoaret å ta form: Engelsk folkemusikk med norske tekster, norske folkeviser, gitar, banjo, mandolin og dulcimer. 30. april skiftet vi navn til Folque. Vi fikk med Espen Løvstad på tamburin og congas, Trond Øverland på bass og Trond Villa på fele, Jørn kjøpte seg el. gitar og plutselig var vi ikke visegruppe lenger, men folkrockband! Norske representanter for samme genre som britiske grupper som Fairport Convention, Steeleye Span og Albion Country Band, selv om musikken Folque spilte kom til å hente impulser fra mange hold i tillegg til norsk og engelsk folkemusikk, som bluegrass, barokkmusikk og rock'n'roll Morten Bing

Folque Tribute tar for seg i repertoaret fra heile karrieren til Folque, og skal gi oss en fantastisk oppdatert aften i Folquerockens tegn!

Tuva Livsdatter Syvertsen – vokal, fele
Ask Vatn Strøm – gitarer
Geir Sundstøl – gitar m.m.
Linn Frøkedal – bass, vokal
Ingvald André Vassbø – trommer, perkusjon