Klokken 21.00:
Kajsa Balto er en norsk-samisk artist, født og oppvokst i Oslo med røtter fra Finnmark og Oppland. Hennes første singel, «Vári Alde – Oppå Fjellet» ble sluppet i februar 2016. I hennes versjon bindes norsk og samisk sammen, med et storslått joikeinspirert høydepunkt. Låta fikk stor oppmerksomhet, og ble begynnelsen på Kajsas videre musikkprosjekt.
Høsten 2017 utgir Kajsa Balto sitt første album. Albumet er et resultat av hennes lekende tilnærming til gamle og kjente folkeviser og joiker. Alle låtene har røtter i samisk og norsk tradisjonell folkemusikk, og er samtidig nært beslektet med popmusikken gjennom hennes måte å arrangere på. 
Kajsa har markert seg med sin kraftfulle stemme, og trollbinder stadig med sitt unike musikkprosjekt. Det stilles store forventninger til det kommende albumet, og vi gleder oss til å presentere resultatet på Riksscenen fredag 29. september. 

Kajsa Sogn Balto – vokal og piano
Ragnhild Tronsmo Haugland – cello
Gaute Andersen – gitar
Karoline Bjørhei – perkusjon

 

 

Jienat – With Chords
Jienat lager ny musikk som slett ikke kalles joik. Men man trenger ikke være etnolog-rakettforsker for å skjønne hvor inspirasjonen kommer fra. Når Jienat spiller inn musikk, er elektroniske lydkilder bannlyst.Stemmer, perkusjon og hverdagslyder er primære lydkilder. Alt innspilles i sann 5.1-kringlyd, selv på nattog på vei opp Tornedalen, på argentinske åkre og i russiske klokketårn midtvinters.Jienats plate nr. 2, «Mira», nådde førsteplass i USA på Roots Music Reports Global Airplay Chart, de mottok Festspillene i Nord-Norges turnéstipend og har samarbeidet med kor fra Nordkapp til Tórshavn.Dette er urpremieren for en Jienat-utgave hvor musikken er arrangert for instrumenter som kan spille opptil flere toner på én gang. Det vil bli framført akkorder både med og uten tall, og flere sanger fra Jienats nye utgivelse «Kolari».Som tiåring hadde Andreas Fliflet sitt første opphold i Sápmi på sommerbeitet hos familien Spiik ved Saltoluokta. Han vendte tilbake som mindreårig demonstrant i Alta, og etter en lengre musikkutdanning i Boston var han landsdelsmusiker ved nåværende Scene Finnmark 1994–2007.

Andreas Fliflet, vokal, bass, sag
Erik Halvorsen, tangenter
Arild Seim, gitar
Michael Barnes, saksofon
Morten Stang Koppang, trompet
Snorre Bjerck, trommer
Audun Humberset, perkusjon