Godt mulig snøen uteblir i år også, men da er det jo ekstra godt å vite at noe helt sikkert kommer! Når nettene blir lange og vi ikke ser skogen for bare julepynt og ribbefett er det nok en gang duket for årets mest usannsynlige Latinamerikanske konsertopplevelse. Det er selvsagt tid for Hovedøen Social Clubs julekonsert. 

For syvende år på rad fylles Riksscenen med jule-infiserte cubanske rytmer når vi mest trenger det! Til glede for nye publikummere; Du får Cuba-versjonene av høytidens musikalske perler som du kanskje ikke en gang ikke visste du savnet. Julen blir garantert aldri det samme igjen uten.

I år har vi vært så heldige å få Kari Svendsen aka Banjo-Kari som vår celebre gjest som skal lokkes ut av komfortsonen og inn i de afrocubanske polyrytmiske irrganger. 

Kari har som få andre tatt vare på og pustet nytt liv i den eldre norske sangskatten av film, revy- og skillingviser. Så nå dykker vi med glede ned i den norske sang-katalogen som er godt og vel "tørr bak øra" som i beste fall er en tidsriktig beskrivelse. Hva vi kommer opp med er ikke gost å si. Det eneste du kan være sikker på er at de neppe ligner originalene i særlig grad.

Bandet er nok en gang i toppform og som tidligere år er bandet forsterket med flere elleville musikere, og våre venner i vokalkvintetten Pitsj er selvsagt på plass.

 

Hvis du fremdeles skulle være i tvil om hvor du bør være 3/12 så spør deg selv; Vil du VIRKELIG gå glipp av historiske versjoner av Pølsemaker, pølsemaker eller En herre med bart slik de hadde blitt framført i Havanna en gang på 50-tallet, den gangen Hemingway spradet omkring i restaurantene omgitt av elegante kjoler, høye sigarer og longdrinks. Og ville man da likevel lengtet etter puddersnø, vadmelsnikkers, kvikklunch og termos-kaffe? 

Svaret på dette får du ALDRI!!! 

(Med mindre du kommer på Riksscenen 3/12 da selvsagt.)

Hvis du fremdeles skulle være i tvil om hvor du bør være 3/12 så spør deg selv; Vil du i år VIRKELIG gå glipp av På låven sitter nissen eller Vinter og sne slik de hadde blitt skrevet i Havanna en gang på 50-tallet, den gangen Hemingway spradet omkring i restaurantene omgitt av elegante kjoler, høye sigarer og longdrinks. Og ville man da likevel lengtet etter puddersnø, vadmelsnikkers, kvikklunch og termos-kaffe? 

Svaret på dette får du ALDRI!!! med mindre du kommer på Riksscenen 3/12 da selvsagt.


Sverre Indris Joner – piano, arrangementer, 
Sergio Gonzalez – vokal, 
Eduardo Cedeño – timbales,Erik Eilertsen – trompet, 
Ole Marius Melhuus – bass, 
Ruben Pirela – congas,
Kristoffer Kompen – trombone  
Håvard Fossum – sax


 

PITSJ er fem sterke stemmer som skaper vokalmusikk i landskapet mellom jazz, pop og folk. Ensemblet er kjennetegnet av homogenitet, groove og et stort stilmessig spenn. Ambisjonen er å utnytte alt det potensial som ligger i fem jentestemmer. Pitsj har i ti år vært en av Norges og Nordens ledende vokalgrupper. Fra debuten i 2006 har Pitsj vært kjent for friske versjoner og sofistikerte tolkninger av  norske viseskatter, samt kjente standardlåter i nye norske gjendiktninger. I dag skriver gruppa egen musikk med et sound som er både mykt og kraftfullt.


Anja Eline Skybakmoen, Anine Kruse Skatrud, Alice Lewin, Ane Carmen Roggen, Ida Roggen – vokal