I  februar kommer  den nordnorske gruppa  Hekla Stålstrenga med sitt  7. album. Plata har fått tittelen  «Elske og Ære» og i den forbindelse feirer de plateslipp og har turnéstart her på Riksscenen før de drar  videre på lanseringsturné over hele landet.

Med føttene trygt forankret i nordnorsk tradisjonsmusikk serverer Hekla Stålstrenga varm visesang, glade barnerim, røffe riff og de tristeste ballader. Bandet  er kjent for sin særegne blanding av folkemusikk, viser og pop og har etterhvert pådratt seg flere sanger som har gått inn i den norske visekanonen.  Sanger som Har du Fyr, Folketonen, Vise ved Vintersolkverv og Siste Sang er musikk mange har et forhold til. Nå kommer bandet altså med ny musikk og allerede har  singlene fra plata gjort seg bemerket med å få mye spilletid på NRK P1.

Konsertene  med Hekla Stålstrenga  er kjent for energi, tilstedeværelse  og dyp musikalitet blandet med humor, spilleglede  og særdeles kompetente musikanter. Bandet består av noen  av landets mest markante musikere på sine respektive instrument, noe  som gjør at alle medlemmene er svært ettertraktet når andre artister ønsker  seg musikalske partnere i sine prosjekt

Tittelen  «Elske og ære» er en  av sangene på plata, skrevet av  Ragnhild Furebotten. Furebotten har  som vanlig stått bak mange av melodiene  til bandet. Nytt for dette albumet er at  både Furebotten, Nymo, Trulsen og Bruvoll leverer fra  seg, ikke bare melodier -men også egne tekster. I tillegg  har blant andre Ola Bremnes, Helge Stangnes, Malvin Skulbru,  Geir Vildgren og Ronny Trælvik levert tekster til plata.

Det er med stor glede vi ønsker Hekla Stålstrenga velkommen tilbake til Riksscenen!

 

Ragnhild Furebotten – fele

Tore Bruvoll – gitar

Anne Nymo Trulsen – sang

Ole-Jakob Larsen – trommer

Trond-Viggo Solås – bass