11.00-16.00 FolkedansLaboratoriet  (gratis)
De siste ti åra har det skjedd mye på den sceniske folkedansscena, men vi vil gjerne at det skal skje enda mer. Riksscenen tar derfor intiativ til et folkedanslaboratorium! Et uformelt faglig forum der de som har interesse for scenisk arbeid med folkedans skal kunne møtes - utforske/utveksle erfaringer, metodikk og produksjonsideer. På det første arrangementet skal vi danse, se filmer og diskutere om hvordan et slikt laboratorium kan utformes og drives:

  • Danseworkshop med Anna Öberg: “Den här workshopen vill bredda din kunskap om koreografiskt arbete. På ett lekfullt sätt utforskar vi olika koreografiska metoder och arbetssätt i relation till det folkliga materialet för att på så sätt både fördjupa och utmana tanken om vad folkdans är och kan vara.” Andreas Ljones trakterer fela.

  • I 2014 ble det laget mange dansefilmer med folkedans som uttrykk. Vi ser noen av disse filmene og inviterer til diskusjon rundt folkedans på film. Halldis Folkedal som var prosjektleder for talentprosjektet Sans for dans i Noregs Ungdomslag som i 2014 hadde folkedans på film som tema, er vert for denne økten.

  • Riksscenen åpner dørene for et folkedanslaboratorium. Vil dansemiljøet ha det og hvordan skal i så fall videre planlegging organiseres?

12.00-15.00 Hallingkurs med Anders Aasberg  (gratis)
Hallingdansar og koreograf bak BULder og Brak si forestilling Anders Aasberg gjer eit introduksjonskurs i hallingdans for born mellom 7 og 11 år. Anders er ein av landets beste hallingdansarar og er kjend som dansar i Frikar, med Aleksander Rybak og på ulike spel og teaterscener rundt i landet.

20.00 BULder og Brak - Stålverk              
«Stålverk» er hallinggruppa BULder og brak si første forestilling! I framsyninga har gruppa latt seg inspirere av den industrielle revolusjonen, og bøndene si søken etter lykke i byane som industriarbeidarar. BULder og brak er Barnelaget i BUL Oslo si eiga hallingdansgruppe. Dei har trent saman kvar veke sidan hausten 2009, med Anders Aasberg som hovudinstruktør, og har utvikla seg til ei potent Hallingdansgruppe med 12 dansarar i alderen 10-18 år.

Instruktør/koreograf: Anders Aasberg
Musikarar: Jens Linell, perkusjon og Jon Brodal, feler
 

20.45  101 hattar å sparke før eg døyr

"Rösten kvävs i klänningen.
Hennes ögon följer gladiatorn.
Och sedan står hon på arenan själv.
Är hon fri?
En guldram gastkramar tavlan."
- Tomas Tranströmer

 

Vår forestilling søkjer etter ei kvinne sin relasjon til seg sjølv og omverda. Kven er ho? 
Elskerinne? Born? Offer? Martyr? Mor? Krigar? Karrierejegar? Hallingdansar...
Kor mange roller, kor mange "hattar" må ho prøve, undersøkje, leva opp til, sparke ned innan ho veit meir om seg sjølv og kan akseptere sine mange sider, behov, styrker og svakheiter. Innan ho innser at ho er eit menneskje som er langt meir enn alle hattar. 

Silje Onstad Hålien - idé, koreograf & utøvar
Anders Löfberg - musikkansvarleg & utøvar
Susanne Marko - idé & regi