I forbindelse med Oslo Kulturnatt inviterer Etnešguovttos til konsert. Med sin kjærlighet til joik viser de hvordan denne rike kulturarven lever videre mellom generasjoner, og åpner opp om deres personlige forhold til joik.
Inger Marie Nilut er oppvokst i en liten bygd utenfor Kautokeino, Galaniitu, hvor joiken var en del av hverdagen. Det var like naturlig for henne at joiken ble en del av oppdragelsen av egne barn i Kautokeino. 
Sárá følger i morens fotspor. Hun ønsker å løfte joiken blant de yngre generasjoner og å øke kunnskapen om joik i ulike samfunn.
Inger Marie har gitt ut to albumer med både tradisjonell joik og joik med tilpasset musikk; "Silkoniid" og "Luvddiidhoaŋkka", hvor hun blant annet joiker sammen med datteren, Sárá. Sárá har deltatt i ulike musikkprosjekter, blant annet SGP Covers som var del av Sámi Easter Festival programmet i 2022.

 

Forvent en konsert med kraftfull tradisjonell joik, men også fengende rytmer! Etnešguovttos tar dere med på en reise gjennom generasjoner med historier fra natur og hverdag

 

Inger Marie Nilut – joik
Sárá Nilut – joik