Dansegruppen Kartellet har siden 2012 skapt sin særegne symbiose av sosial dans og scenekunst preget av fysisk samarbeid mellom menn og en sterk interaksjon med publikum. Nærhet, deltakelse og lek går som en rød tråd gjennom det prisbelønte kompaniets kunstneriske arbeid, som alltid foregår på folkemusikkens og folkedansens premisser. Rått, ekte og poetisk.

Det østerrikske Simon Mayer Company/Art in Motion har levert scenekunst av internasjonal klasse i mange år. Også de skaper kunst med publikum, ofte med folk- og sportselementer i sine forestillinger.

De to kompaniene og estiske Johanna Adele Jüssi har gått sammen for å skape en forestilling der de leter etter fellesnevnere og forskjeller. En merkelig, dansende landsbyfest er resultatet. Village Party vil inspirere folk til å leke mer i hverdagen og fokuserer på rytme, konkurranse, folkekunst og absurde bevegelser med estisk musikk, samtidsdans og tradisjonsdans fra Norge og Østerrike som elementer. 

Forestillingen er skapt til Bodø2024, og skal også vises på Tartu2024 og Salzkammergut2024.Kunstnerisk ledelse: Simon Mayer & Sigurd Johan Heide
Musikalsk ledelse: Johanna Adele Jüssi
Medvirkende: Hannah Shakti Bühler, Matteo Haitzmann, Ole Nilssen, Simon Mayer, Tone Ingvaldsen, Sigurd Johan Heide, Johanna Adele Jüssi
Ytre øyne: Irene Egger, Karoline Wibmer
Produksjon: Lisa Anetsmann / Art in Motion
Kostyme & scene design: tba
Lys design and Lyd design: tba

 

Village Party er støttet av Norsk kulturråd og Bodø2024.