PROGRAM INNE: 12.00, 13.30 og 15.00 (100,-)

Bli med på guidet Skattejakt bestående av 3 ulike verksteder. Varighet ca. 1 time. 

B16 DANCE JAM
OK, er du klar? Dansekunstner Amie og dansere fra dansekollektivet B16 gir deg gåsehud og bakoversveis og garantert lyst til å reise deg opp å danse. Og det er jo nettopp det du skal! Med afro-inspirerte beats og moves viser de deg trinnene og du inviteres med i dansejammen. Det blir så tøft, rått og mest av alt kjempegøy, at jeg lover deg at du skulle ønske det aldri slutter. La dansefesten starte!


Amie Mbye og dansere fra B16 – dans
Anita Lucky
Hamda Barisse
Yurleyley
Jainba Mbye
Naomi Scharling 
Hibaq Arab

 

DARBUKA
Noen sier den er sjefen over alle perkusjonsinstrumenter i Midtøsten. Den beskrives som vakker med sin timeglassform og nydelige utsmykninger. Skarp og distinkt i lyden når fingrene drar i gang rytmen. Tik-tik….det er Darbukaen! Den ikoniske arabiske trommen som Safaa lærte å spille i sitt hjemland Irak og som han nå har fylt hele rommet med. Nok trommer til alle! 
Varm opp fingrene og bli med i Skattekistas darbuka orkester.

Safaa Al-Saadi - darbuka

 

FLAMENCO
Det handler om kjærlighet og lidenskap. Flamencoen er både vill og skjør på en gang og følelsene er å ta og føle på i dansen og musikken. Thierry spiller gitaren varm og stemmen hes og Bellali danser rommet hett med stepping, palmas og svingende skjørtekanter. Kan du knipse, klappe og trampe, ja da er du i grunn klar for en intens runde flamenco med to av skandinavias fremste flamenco-utøvere. Verkstedet er produsert av Samspill International Music Network.

Bellali Austria – dans
Thierry Boisdon – gitar,vokal

 

ORIENTALSK VELKOMSTDRYSS
Smygende melodier, myk ornamentikk og hypnotiserende rytmer.  Ungdomsorkesteret Oslo Oriental Ung er unikt i sitt slag og gjorde stor suksess på Skattekista i fjor. Slik vi ønsker dem varmt velkommen, vil de gi dere en helt spesiell velkomst. 

Oslo oriental UNG 
Hassan Badri – oud
Inger Hannisdal – fiolin
Saleh Mahfoud – kanun & vokal
Tarek Halabi – perkusjon

Mathilde Groos Viddal - klarinett, bassklarinett

 

PROGRAM UTE: 11.30-17.00 (GRATIS)

Bakgården på Schous er full av aktiviteter å henge seg på og mat å bli glad og mett av.
Er du sprek og har lyst å lære noen kule triks? Godkarstykker er den akrobatiske delen av hallingdansen. Johanne kvesser fela og Jon er klar for å tre nåla med deg og kanskje klarer du sparke ned hatten?

Ebrumaling er en mange hundre år gammel tyrkisk kunstform der du maler direkte på overflaten av vann. Fargene lager Havva selv fra planter og jord. Kjemien og magien starter når du spruter disse på vannet. Hun og ungdomsteamet hennes viser deg hvordan du gjør. Med deg hjem får du det vakreste bilde.

En tradisjonell indisk Rangoli lages på bakken av pulver, ris eller blomsterblader. De brukes ofte til fest og bryllup og før var det kun jenter som fikk lage dem. Skattekistas festrangolier lages av kritt og alle kan være med!

Samisk joik og fortelling får du i lavvoen vår. Det sies at samene fikk joiken av alver og feer og fortellingene er fulle av naturens kraft og mystikk. Sett deg godt til rette rundt bålet på et mykt reinskinn. Kanskje klarer du gjette hvilket dyr som joikes? Bures boahtin!

I matboder ute på plassen kan vi friste med romsk gulasj, japanske vafler, ugandisk mat og snacks.

Johanne Mjøs – fele/hardingfele
Mikkel Gaup  – joik og fortelling
Jon Bugge Mariussen – dans
Havva Ince – ebrumaling
Lene Gravlie – produsent
Majorstuen blomster – dekor

 
Takk til 
Norsk folkemuseum, Riksteatret, Samisk hus og Kultur Intro.