John Ole Morken og Jørgen Nyrønning er spellemenn fra Ålen, oppvokst i en levende feletradisjon. Jørgen er John Oles elev, og gjennom læretiden har de utviklet et tett og sterkt samspill. Morken/Nyrønning har spilt mye sammen, både på konserter, til dans og på kappleiker.
Rørosmusikken er svært rytmisk. Melankolien er kanskje ikke det som treffer øret først, men bak tonene ligger en klangbunn som vitner om stor kjærlighet til musikken. Samspillet til Morken og Nyrønning kan beskrives som impulsivt og direkte, og det legges stor vekt på godt dansespill og driv i musikken.På programmet står slåtter i solo og samspill etter de mest kjente spelemennene fra Røros-distriktet, som Stigers-Anders, Sulhusgubben, Jørgen Wehn, Smed-Jens og Stigers-Jørn.

John Ole Morken – fele
Jørgen Nyrønning – fele


Ole Nilssen fra Løten er en ung og allerede merittert folkemusikkutøver. Han kommer til Riksscenen med en rykende fersk soloplate der slåttespell solo på trekkspell har fokus. Gjennom studier ved mellom annet Norges musikkhøgskole har han jobba med den tradisjonelle slåttemusikken, og samstundes utforska det store spennet tradisjonsmusikken fra heimplassen har.
Plata er et portrett av Ole som tradisjonsbærer, og inneholder alt frå vare lydarslåtter til danseslåtter etter fanden sjøl.    

Ole Nilssen – trekkspel            

Etter konsertene blir det dans med de tre utøverne på scenen!