I Hellas spiller musikken en stor og viktig rolle i matkulturen. Restauranter og kaféer er ofte fulle av liv, enten i form av livemusikk fra innleide musikere, eller fra gjester med egne instrumenter. Grekerne har et uendelig stort felles repertoar og inviterer alle til å ta del i musiseringen på sin måte.

Musikk og mat

Kveldens forestilling ønsker å gjenskape denne stemningen. Som gjest vil du sitte rundt et bord og få servert hjemmelaget gresk mat, mens du blir kjent med andre gjester. For å akkompagnere den gode stemningen, har Marianna invitert musikere med ulik bakgrunn fra bl.a. arabisk, indisk og gresk musikk, samt norsk folkemusikk. Med utgangspunkt i musikernes repertoar, vil Marianna og ulike musikalske konstellasjoner fremføre korte musikalske sett. Forestillingen utfordrer de kulturelle smaksløkene våre og skaper en sosial, gavmild og varm musikkopplevelse, i ordentlig gresk ånd.

Dans og allsang

Kvelden avsluttes med familiebandet “Two siblings and a dad” som spiller opp til dans og allsang. Marianna Sangitas Gjestehus byr garantert på noe å bite i hvor enhver smak!

Krydret Middelhavsvind

Marianna Sangita er en helt egen blomst. Som en eventyrlysten musikalsk hybrid har den gresk-norske komponisten, vokalisten, tekstforfatteren og perkusjonisten vært med på å skape noen av de friskeste prosjektene i norsk musikk det siste tiåret. Hun har blåst en krydret middelhavsvind inn i jazzscenen med prisbelønte kredband som Broen, Gurls og Trondheim Jazzorkester, men hun er også en folkemusiker av det grenseløse slaget og har forsket seg inn i modale tradisjoner og rytmer fra Midtøsten, den iberiske halvøy og Hellas. I vår er hun «husvarm» på Riksscenen!


Marianna Sangita Angelataki Røe - vokal, perkusjon
Kanesan Suntharamoorthy - miruthangam
Tejaswinee Kelkar - harmonium og vokal
Oluf Dimitrie Røe - fele og vokal
Bjørn Ante Røe - gitar og vokal 
Jonas Cambien - saxofon
Mariam Kirollos - vokal
 Nawar Alnaddaf - oud
Johanna Seim - hardingfele og stemme