Bli med på kvensk fest med jam, dansekonkurranse og DJs i kjelleren etter forestillingen Karhutanssi. Gratis inngang for alle med billett til forestillingen!


PROGRAM:

21.00: Baren i kjelleren åpner! Karhutanssi-gjengen tar de kvenske festklærne på! Åpen jam – ta med instrumentet!
22.00: Koreograf Astrid Serine Hoel lærer bort tikkuristi for de som har lyst, etterfulgt av konkurranse i dansen/leken. Vi legger ut video for innlæring for folk som har lyst til å lære på forhånd. Selvfølgelig er det premie til vinneren!
22.30: Kvensk-Norsk discoforening v/ Rune Lindbæk & Martin Bjørnersen
00.00: DJ-kollektivet Schmooze & Brus med Johannes Njarga og Henrik Lauritzen

 
 
Kvensk-Norsk Discoforening v/Rune Lindbæk & Martin Bjørnersen:
 Rune Lindbæks DJ-karriere strekker seg tilbake til nærradiodagene (og nordnorske mesterskap i platemiksing) i Tromsø på åttitallet. Nå for tiden spiller han sporadisk, men jevnlig på klubber verden over, fra Ibiza til Odessa. Mens den over tredve år lange karrieren som produsent og plateartist spenner over sjangere fra breakbeats til ambient, balearic og cosmic. Martin Bjørnersen er til daglig musikkjournalist i Klassekampens Musikkmagasin, men har også en drøye tredve år på ryggen som DJ, hovedsakelig i Oslos uteliv og omegn, innen et særdeles vidt sjangermessig spenn, og etterhvert med en forkjærlighet for å DJe innen smale, spesifikke tematiske rammer. Nå spiller de to sammen under banneret Kvensk-Norsk Discoforening, en helt bokstavelig tilbake-til-røttene utforskning av kvenske familierøtter begge to har blitt klar over først i godt voksen alder (med røtter i henholdsvis Vadsø og Vardø). Et forsøk på å finne et svar på et enkelt men finurlig spørsmål uten noen fasit: hva betyr det å DJ-e «på kvensk»? Et forsøk på en klubb/dansevennlig DJ-miks av alle de rike musikalske kulturene på Nordkalotten som det kvenske har eksistert midt inne i og på kryss og tvers av.
 
 
Schmooze & Brus:
DJ-kollektivet Schmooze & Brus har i løpet av de siste årene blitt DJene Oslos uteliv vil ha! Nå kommer de til Riksscenen for å undersøke det kvenske i møte med det de ellers spiller. Hva skjer når sør-amerikanske rytmer møter kvenske? Henrik Lauritzen henter inspirasjon i sine colombianske røtter i møte med sin mors kvenske røtter. Johannes Njarga er oppvokst i Vadsø, den kvenske hovedstaden. Han har kvensk og samisk bakgrunn og vil leke seg frem i møtet mellom de nordlige kulturene