Når nettene blir lange og vi ikke ser skogen for bare julepynt og ribbefett, er det godt å vite at det igjen er duket for årets mest usannsynlige latinamerikanske konsertopplevelse. Det er selvsagt tid for Hovedøen Social Clubs julekonsert – og platerelease!

For tredje år på rad fylles Riksscenen med jule-infiserte cubanske rytmer når vi mest trenger det! Og i år har de til og med vært i studio og foreviget versjonene du ikke visste du savnet så sårt, av høytidens musikalske perler. Julen blir aldri det samme igjen …

Årets hedersgjest er ingen ringere enn komiker og fordums barne-TV-helt Trond-Viggo Torgersen! Og hvordan han på mystisk vis er en del av Hovedøens mørke historie, vil bli avslørt denne kvelden. Trond-Viggo Torgersen er utdannet lege, og kjent for de fleste fra NRK og en rekke forskjellige programmer og roller. En nærmere presentasjon bør nesten være unødvendig.

Før vi forteller om neste ess i ermet, må vi nesten sende ut spoiler-alert (hopp til neste avsnitt!). Den ellers så seriøse komponist og trombonist Helge Sunde (Denada m.m.) har i likhet med andre superhelter et alter ego. Helges musikk forbinder vi forbløffende mye med denne høytiden her til lands. Vi røper at han har dårlig diksjon og er utlånt fra Disneys univers…

At sanger Sergio er tilbake og i toppform etter et lengre sykeleie, legger heller ingen demper på stemningen, og som tidligere år er den fantastiske vokalkvintetten Pitsj på plass med tette harmonier og høye hæler. Hvis du fremdeles skulle være i tvil om hvor du bør være 2.12., så spør deg selv; Hvordan ville det lyde hvis f.eks. «På låven sitter nissen» eller «Vinter og sne» hadde blitt skrevet i Havanna en gang på 50-tallet, den gangen Hemingway spradet omkring i restaurantene omgitt av elegante kjoler, høye sigarer og longdrinks? Ville man likevel lengtet etter puddersnø, vadmelsnikkers, kvikklunch og termos-kaffe?

            Svaret får du ALDRI!!! (med mindre du kommer på Riksscenen 2.12.).
Hovedøen Social Club slo igjennom med et brak da «¡Que viva Noruega!» kom sommeren 2008, og fikk en historisk trippel A-listing på NRK P1. Våren 2009 kom oppfølgeren «¡Ay caramba!», og i tillegg til turné for Rikskonsertene fikk plata massiv oppmerksomhet i TV og dagspresse. Konserten «Klassikere a la Cuba» i samarbeid med KORK ble bl.a. en stor suksess i Latin-Amerika og spilles jevnlig på TV på Cuba, der Joner er geniforklart og har fått kultstatus blant musikere.

Og nå har de vært i studio igjen! Bandleder og arrangør Sverre Indris Joner har vært i tenkeboksen og pønsket ut hvordan man kan overgå sine tidligere eskapader. Denne gangen har de invitert med en rekke gjester som har gjort plata til et overflødighetshorn av fantasifulle arrangementer og sexy make-overs av trauste travere.

Og bandet nevner (i all beskjedenhet) at opphavsmennene er over seg av begeistring for å bli gjenstand for bearbeidelser:


«Me gusta! La vieja tía está bien cuidado.» – Lillebjørn Nilsen


«Utrolig elegant versjon av Rompa mi – hvem skulle trodd …» – Terje Tranaas, DDE


«Herlig, Kjæmpesjarmerende versjon, og den sordintrompeten setter jo åsted og stemning så det suser … kunne vart mye lenger for min del. Tommel i været og jubel herfra» – Øystein Dolmen (Knutsen og Ludvigsen)

 

 

 


Sverre Indris Joner – piano
Eduardo Cedeño – congas
Tony Moreaux Charon – timbales
Erik Eilertsen – trompet
Børge Are Halvorsen – sax
Alejandro Gisper/Ole Marius Melhuus – bass
Sergio Gonzalez – vokal
Gjest:
Trond Wiggo Torgersen – sang

 

Pitsj er fem sterke stemmer som skaper vokalmusikk i landskapet mellom jazz, pop og folk. Ensemblet er kjennetegnet av homogenitet, groove og et stort stilmessig spenn. Ambisjonen er å utnytte alt det potensial som ligger i fem jentestemmer. Pitsj har i ti år vært en av Norges og Nordens ledende vokalgrupper. Fra debuten i 2006 har Pitsj vært kjent for friske versjoner og sofistikerte tolkninger av  norske viseskatter, samt kjente standardlåter i nye norske gjendiktninger. I dag skriver gruppa egen musikk med et sound som er både mykt og kraftfullt.


Ane Carmen Roggen – sang
Anine Kruse Skatrud – sang
Benedikte Kruse – sang
Anja Eline Skybakmoen – sang
Ida Roggen – sang