I dag skal du få rim, regler og barnesanger fra Nord-Trøndelag på Hovedscenen. Felespilleren Gjermund Larsen har tatt med seg landets mest allsidige trekkspiller Frode Haltli, Verdals egen hysteriske sopran Runa Hestad Jenssen, trollmannen på rytmer Carl Haakon Waadeland og den superraske rapperen Trond Wiger og laget bandet ”Bom Basker”.

Nesten alt dere får høre i dag, er sanger, rim eller regler som Gjermund har vokst opp med hjemme i Verdal. Noe er jeg sikker på at dere vil kjenne igjen, men kanskje i en annen variant? Flere har fått nye melodier og mellomspill, og med slike musikere kan jeg love kul musikalsk innpakning og tøffe overganger.Trond har også latt seg inspirere av alle disse gamle sangene, og jeg er spent på hva slags nye tekster han kommer med. Mye av det som dere får høre i dag, er musikk og tekster som dessverre har gått i glemmeboka for de fleste. Med denne konserten og CD-en Går i Fjøs håper Gjermund og alle de andre i bandet at dette fantastiske stoffet kan bli tilgjengelig for nye generasjoner, både barn og voksne! Velkomne, alle sammen, store som små.

Gjermund Larsen – fele
Runa Hestad Jenssen – sang
Frode Haltli – tangenter
Trond Wiger – rap
Carl Haakon Waadeland – perkusjon

 

FolkBand er i utgangspunktet et årlig samspillkurs på Kalottspel, der ungdom møtes og spiller folkemusikk. Denne utgaven av FolkBand er ungdommer i alderen 16–22 år, og alle kommer fra Troms. Besøket på Riksscenen skjer i samarbeid med Folkemusikk Nord.

 

Kjenner du han her? Dette er lille Riksen, en liten tass som virkelig er glad i barn og produksjoner for barn. Ser du han på produksjonen, så kan du være sikker på at dette er en opplevelse for deg, og kanskje for hele familien? Du kan også følge oss på Instagram, LilleRiksen og på Facebook.