FOGHORN STRINGBAND
spiller ekte amerikansk stringbandmusikk. Etter åtte album og tusenvis av konserter etter mer enn 15 år med turnering har en helt ny generasjon av rootsmusikere latt seg inspirere av bandet.Foghorn Stringband smelter sammen gammel bluegrass, country og cajun i en evig søken etter å presentere et bredt spekter av amerikansk musikkhistorie, alt framført med ungdommelig energi, glede og virtuositet.

Caleb Klauder – vokal, mandolin, fele
Reeb Willms – vokal, gitar
Nadine Landry – vokal, kontrabass
Stephen “Sammy” Lind – vokal, fele, banjo

 

THE NORTHERN BELLE
Med en forkjærlighet for tekst og den hjerteskjærende kjærlighetssorgen i tradisjonell country, har The Northern Belle fanget oppmerksomheten til Oslos folk-/country-scene. Allerede før albumet ble sluppet var bandet booket til festivaler som Bukta og PiP-piknik i parken. Albumet høstet strålende kritikker og siste stopp på sommerturneen ble selveste Øyafestivalen.  

Stine Andreassen – vokal/gitar, låtskriver
Ole-Andre Sjøgren – vokal/gitar/mandolin
Bjørnar Ekse Brandseth – vokal/gitar/dobro/pedalsteel
Svein Inge Bjørkedal – trommer
Yngve Jordalen – kontrabass
Johanne Flottorp – vokal/hardingfele/fele
Marie Tveiten – vokal/perk/gitar                

SQUAREHEADS m/ Mike Compton
Squareheads består til vanlig av duoen Hans Martin Austestad og Olav Christer Rossebø, men i anledningen “Amerikalinjen” er de forsterket med Mike Compton
 frå Mississippi, som lærte å spela av bluegrassens far, sjølvaste Bill Munroe, og vert i dag reikna som ein av dei fremste på mandolin innanfor sjangeren. I fleire tiår har han gjort innspelingar og turnert med musikarar som Sting, Gregg Allman, Elvis Costello, Willie Nelson og Dolly Parton for å nevne nokon. Han vart også teken inn som ekspert på bluegrass og oldtime av T-Bone Burnett til filmen "O brother where art thou" der han mellom anna spelar den ikoniske mandolinintroen til Soggy Bottom Boys sin "Man of constant sorrow"

 

Hans Martin Austestad – banjo, gitar, vokal
Olav Rossebø – fele, mandolin, gitar
Mike Compton – mandolin