Fargespill Oslo presenterer «Lyset i skyggen», en forestilling der barn og unge forteller sin egen historie, på sin egen måte, gjennom sang, dans og musikk.

«Eg har lært av mine feil. Eg har lært av dine og. Så mange veia, så lita tid. Eg prøvde lenge å komme hit. Mens alle berre prøvde å holde meg igjen. Eg har komme langt og e ikkje ferdig engang.»

Hvem er jeg, og hvilke bestanddeler utgjør meg?  Jeg er lys og mørke, stillhet og skrik, vinterstorm og solstråler. Glede, sinne, sorg, bekymring og kjærlighet. Jeg er dans og jeg er sang. Jeg er søster, bror, venn og medmenneske. Jeg kommer herfra, men også derfra. Jeg er sammensatt.

Fargespill Oslo består av barn og unge fra hele Oslo som lager scenekunst om møter mellom mennesker på tvers av bakgrunn, alder, historie, kultur og identitet. Gjennom ukentlige møteplasser får barn og unge i Oslo, på egne premisser, utfoldet seg kreativt gjennom sang og dans.

Fargespillmetoden tar utgangspunkt i hva hver enkelt har i seg og med seg kulturelle skatter. Sammen skaper vi i fellesskap en forståelse for hvor uttrykket kommer fra, og dermed en større forståelse for egen identitet.