1800    Rasmus Kjorstad
Rasmus Kjorstad er frå Sør-Fron i Gudbrandsdalen. Han har dei siste åra utmerkt seg med musikk frå Midt-Gudbrandsdalen som utgangspunkt. Han har tidlegare utdanning frå folkemusikklina på Vinstra vidaregåande skule, og går no 2. året på Noregs musikkhøgskole. I tillegg til å vere ein solid soloutøvar spelar han i ulike grupper og band, som Morgonrode og Kjorstad Brothers. I 2016 kom han og bror Hans ut med si fyrste plate – «Pusinshi Ulla».

Rasmus Kjorstad – fele, hardingfele

 

1900     Johanne Flottorp
Johanne Flottorp er hardingfelespelar frå Åmli i Aust-Agder. Ho er oppvaksen med både setesdalsslåttar og telespel, i tillegg til den særeigne lokale musikken frå heimbygda. På Musikkhøgskolen har Johanne fordjupa seg i nettopp desse tradisjonane, og ho har dei siste åra hatt Håkon Høgemo og Anne Hytta som lærarar. På eksamenskonserten får du høyre favorittslåttane hennar, som spenner frå kvasse gangarar og sjeldne springarar til vare lydarslåttar.

Johanne Flottorp –  hardingfele
 
 

2030    Selma French Bolstad
Selma Bolstad interesserer seg for alt fra de vakreste lydarlåttene fra Valdres til groovy svenske polskaer etter Erik Salström. Hun er aktiv i flere band med fele/nøkkelharpe og sang. I tillegg komponerer hun også selv. Hun gleder seg til å vise noe av dette på Riksscenen.
Noen av læremestrene til Selma har vært Elisabeth Olhans, Cajsa Ekstav, Tore Bolstad, Aslak Brimi, Andreas Bjørkås og Håkon Høgemo.

Selma Bolstad – fele, hardingfele
 
2130    Torfinn Hofstad
Sist ut er fjerdeårsstudenten Torfinn Hofstad. Å kommunisere gjennom musikken er noe av det han legger vekt på når han skal tøye grensene for en eksamenskonsert. Med bred erfaring fra mange sjangre lar han seg inspirere av flere uttrykk, selv om det er folkemusikk fra Innherred som ligger hans hjerte nærmest. Samspill er selve gleden med musikk, ifølge Torfinn, som siterer Stevie Wonder: «Music is a word within itself with a language we all understand.»

Torfinn Hofstad – fele