1900     Ingeborg Sommer

Ingeborg Ulberg Sommer er en aktiv musiker med en sterk tradisjonsbevissthet, noe som hun har gjort seg bemerket med ved blant annet å vinne spel fele klasse B under Landskappleiken. Hun har også vært nominert til Fureprisen.

Etter fire år på Norges musikkhøgskole vil hun avslutte sin bacheloreksamen med et knippe gode slåtter med hovedvekt på tradisjonene fra Røros.

 

Ingeborg Sommer – fele

 

2030     Helga Myhr

Helga Myhr frå Torpo i Hallingdal spelar hardingfele, og er i vår ferdig med sitt andre år på Norges musikkhøgskole. Tidlegare har ho gått på folkemusikklina ved Vinstra vidaregåande skule. Ho blir rekna som ein av dei mest lovande hardingfelespelarane i Noreg og er aktiv i fleire grupper, særleg må Morgonrode og Kvedarkvintetten trekkjast fram. Sistnemnde gruppe gav ut plate våren 2016. Helga har spesialisert seg på hallingtradisjonen, med Gunnlaug Lien Myhr og Egil Syversbråten som dei største førebileta.

 

Helga Myhr – hardingfele, fele

 
 
 
 

2130    Sigrid Stubsveen

Sigrid Stubsveen er felespiller fra Engerdal og avslutter denne våren sin bachelor i utøvende folkemusikk på Norges musikkhøgskole. Hun har utgangspunkt i tradisjonsmusikken fra hjemplassen Engerdal, og Trysil. Sigrid drives av det uttrykksfulle og inspirerende, og har de siste årene vært aktiv i en rekke prosjekter og ensembler, og som soloutøver. I tillegg til å sette sine egne hjemtrakters tradisjon i høysetet er hun både en skapende utøver, og initiativtaker og leder for festivalen «Heme dine» i Engerdal.

 

Sigrid Stubsveen – fele