“Det var sommar, det var stämvecka. Jag gick fram och frågade: ska vi spela? Sedan spelade vi i timmar“

Når Alexander og Olof møttes for første gang og "tog en låt ihop" var det tydelig, både for dem selv og de som var til stede, at dette var begynnelsen på et samspill som skulle vare lenge.
De møttes sommeren 2015 midt under en fest i Rättvik et steinkast fra Siljan i Dalarna, og fra da av har Olof & Alexander nærmest vært uatskillelige.

Olof Kennemark & Pers Alexander Olsson

I Pers-slekten fra Östbjörka i Rättvik har fire generasjoner far og sønn fulgt hverandres spor som fiolinister. Pers Hans Olsson (1942 - 2020), som var den tredje i slektsleddet, har med sitt stilskapende spill blitt en av vårt lands fremste tradisjonsbærende musikere. Alexander er den fjerde musikeren i slektsleddet og ble født i 1993. Han har fulgt tradisjonen etter Pers Hans fra han begynte å spille fiolin, med låter etter bestefar Pers Erik og tippoldefar Pers Olle (1865-1947) - fire generasjoners ubrutt musikktradisjon innenfor én og samme musikerfamilie!

Olof Kennemark ble født i 1994 og vokste opp i Göteborg og senere Sandhem, Västergötland. Olofs far, Hans Kennemark, født i 1965 i Sandhem, er en svensk fiolinist, trubadur og komponist, som ble riksspelman i 1985 med låter fra Västergötland. Han ble tidlig påvirket av Pers Hans' spill. Interessen for uttrykket i Pers Hans' spill er også noe han har ført videre til Olof, som skrev sin eksamensoppgave fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm om Pers Hans. Olof er selv aktiv som musiker, pedagog og komponist, og er involvert i flere ulike ensembler, slik som Duga, Trio Törn og Lekarerätten.

Niilas

Peder Niilas Tårnesvik har virkelig rotfestet sin posisjon i det norske musikkmiljøet de siste årenet. En fyr som gjør remixer av Astrid S & Gabifuego samme uke som han gjør performance for Dronning Sonja under Venezia-biennalen kommer herved til Tuvas Blodklubb - og spiller uanstendig fet musikk!

Er polskaen litt rusten? Vet du ikke hva Polska er? Fortvil ikke! Mesterdanser Tommy Olsson er hentet inn som kveldens instruktør på Tuvas danseskole. Møt opp klokka 21.30 og få et kræsjkurs i polska så har du litt ekstra å flekse med på gulvet utover natta. For natta blir det, Tuva skal ikke noe i morra og det skal ikke du heller!

 

Sesongens nyvinning er BlodQuiz med Levina! På hver Blodklubb, kl 21:00 for å være presis, står Levina Storåkern klar med en Kahoot som de fleste bør passe.