Duoen ON består av Marianna Sangita Røe og Efrén López Sanz. Musikken deres er en smeltedigel av stiler, språk og kulturer, og under kveldens konsert på Riksscenen vil de presentere nedstrippede versjoner av egne låter, med instrumenter som oud, dreielire, gresk laouto og perkusjon. De vil også fremføre låter med røtter fra Spania, Hellas og Tyrkia.

Om duoen:

Den gresk-norske komponisten, vokalisten, tekstforfatteren og perkusjonisten Marianna Sangita Røe er en musiker av det grenseløse slaget. Hun har vokst opp med gresk folkemusikk rundt seg og har snust og forsket på på modalmusikk fra Hellas, musikk fra den Iberiske halvøy og annen tradisjonsmusikk som hun synes er interessant.

Den spanske multiinstrumentalisten, komponisten, produsenten og lydteknikeren Efrén López Sanz spesialiserer seg i dreielire og plukkede strengeinstrumenter fra det østlige Middelhavet, Midtøsten og Sentral-Asia. I over 25 år har han vært del av noen av de mest kreative folkemusikkprosjektene fra disse områdene og Europa og opptrådt på noen av de mest prestisjefylte festivalene i verden, samt deltatt på over 70 CD-innspillinger.