Klassisk eksperimentell

Den franske pianisten og komponisten Christophe Chassol sier selv at han stjeler andres gode ideer og bygger videre på dem, men ved å gjøre det skaper han også noe helt unikt. Helt siden han var liten har han vært klassisk trent musiker, men da han oppdaget YouTube i 2005 begynte han å eksperimentere med alt han kom over av videoer med tips og triks og lærte seg digital manipulering av lyd. Det er dette som er grunnlaget for musikken han  lager, og det hele med et stort smil om munnen. Musikk skal være en tullete, men seriøst tull mener han, og man skal kunne danse, smile og le både som artist og som mottaker. 

Hans tilnærming til samples og musikk har fasinert mange andre musikere de siste årene. Chassol har fungert som en slags musikalsk regissør for artister som Phoenix og Sebastien Tellier, og etter et tips fra artisten Diplo som hadde oppdaget han gjennom albumet Indiamore, jobbet han tett i studio med Frank Ocean på hans siste album, BLONDE. 

Det er nettopp med prosjektet Indiamore at Chassol besøker Riksscenen og Oslo World i år. For å hente kildemateriale dro han til Calcutta og Varanasi for å filme sitarister, perkusjonister, sangere, dansere, barn, bylivet og trafikkaoset. Dynamikken mellom den projiserte filmen på lerretet og Chassols sceneopptreden er utgangspunktet for denne særegne konsertforestillingen. Lydsporet fra filmen blir som medmusikanter når Chassol legger sine pianoharmonier over det hele, og sammen oppstår et kreativt samspill ulikt noe vi har sett eller hørt før.

Christophe Chassol - tangenter
Matthieu Edouard (or Cedric Laban) - trommer