På Fringefestivalen i Edinburgh 2019 vant forestillingen prisen Fringe First. Fabulerende ny scenetekst møter varmen av en folkemusikkonsert i dette hjertevarme og personlige enkvinnesshowet, som på en unik måte sammenvever fengslende historefortelling med live fele, banjo og spesialskrevne sanger fra Rowans genreblandende solo debutalbum The Lines We Draw Together (månedens folkemusikkalbum i The Guardian).

Gjennom å folde ut gleden og smerten i historien om bestemorens ungdom i førtitallets Tyskland, feirer Rowan små motstandshandlinger og stiller dristig et tankevekkende spørsmål til vår egen tid: kan det finnes håp for framtida i de aller mørkeste krokene av vår nære historie?
Fremføres på engelsk.

Forteller & musiker – Rowan Rheingans
Tekniker – Christian Finn

 

Felespilleren og multi-instrumentalisten Rowan Rheingans vokste opp i det naturskjønne Peak District i England, omgitt av tradisjonsmusikk. De ble inspirert til å ta opp fela av sin musikermor og felemakerfar i ung alder. Rowan er kjent i engelske folkemusikkretser som medlem av trioen Lady Maisery samt for arbeidet sitt med Nancy Kerr & The Sweet Visitor Band og gruppa Songs of Separation. Rowan har også tilbrakt en betydelig tid på å studere felemusikk i Sverige og Norge, og trekker derfor på en rekke påvirkninger også fra nordisk tradisjon inn i sine egne tolkninger, komposisjoner og arrangement. I de siste årene har Rowan turnert mye over hele Storbritannia, samt internasjonalt, blant annet i Frankrike, Sverige og Australia, ofte med sin søster Anna, som også spiller fele og synger.

 

 

"Ytterst trollbindende sang og fortelling...og idet den sanne opprinnelsen til den røde kjolen oppklares, vil denne åpenbaringen etterlate deg stille og åndeløs"

The Scotsman ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

 

"Sublimt...et narrativ sammensydd med finfølelsen til en ekspert på kjoleskredderi...lovpriser familie, natur og båndene som samles oss, og utvikler seg til å slå en proper politisk neve."

The Guardian (Folk Album of the Month)  ⭐⭐⭐⭐

 

 

Programmet presenteres i samarbeid med Riksscenen.