Har du en bestevenn? I dag får du treffe Almir og Daniel, og de er superbestevenner. Sammen spiller de folkemusikk fra Balkan på fiolin og trekkspill. Disse to kan lage utrolig mange rotete, rare eller pipete lyder, og så kan de spille superfort med begge hender samtidig. Kom til LilleRiksen og ble med oss ned til Klubbscena og opplev forestillingen 1000 knapper og 4 strenger. 

I en verden ikke langt herfra, og for ikke så veldig lenge siden, brøt det ut en voldsom krig. Landet Jugoslavia ble delt inn i flere mindre land, og menneskene som bodde der ble spredt og adskilt. Midt oppi alt dette var det to små gutter på hver sin side av grensen som hadde en felles drøm. Daniel var 10 år, og hadde spilt fiolin helt fra han var 4 år gammel. Han bodde i det nye landet Serbia, og ble kalt serbisk. Almir bodde i Bosnia og spilte trekkspill. Drømmen de delte var å bli best på sitt instrument, og å kunne leve av musikken. De reiste bort fra krigen, og møttes i Norge! Almir og Daniel hadde vokst opp med å høre den samme musikken, selv om de ikke kjente hverandre – tenk det! I Norge ble de bestevenner og nå reiser de rundt i hele Norge – og tenk – de fikk oppfylt drømmen sin. 

Konserten er produsert av utøverne i samarbeid med Samspill International Music Network og prosjektet Baluba. Dette er en konsert som utøverne har reist rundt med i den kulturelle skolesekken, og er for både barn og voksne. 


 

Almir Meskovic – trekkspill med 1000 knapper
Daniel Lazar – fele med 4 strenger