Velkommen til plateslipp for Tellefs Slåtter og reels - og en og annen visetone…

Tellef Kvifte har plukket opp et nytt instrument, nemlig taragot, som er en nær slekting til sopransaxen. Til vanlig finner vi instrumentet i øst-europeisk folkemusikk, men her bruker Kvifte instrumentet for å utforske slektskap og likheter mellom norsk og irsk musikk.

Kvifte lærte hardingfeleslåtter av Salve Austenå fra Agder gjennom mange år, mens den irske delen av repertoaret er etter blikkfløytespilleren Micho Russells, fra County Clare, som Tellef møtte og spilte med ved et par anledninger på 70-tallet. To tilsynelatende svært forskjellige musikere og kilder, som hadde det til felles at de skapte store musikalske øyeblikk ut av enhver låt de spilte.

«Slåtter og reels» er et musikalsk lekerom der musikerne jobber i spennet mellom å skape et nytt uttrykk og samtidig løfte fram musikken fra to særpregede tradisjoner. Bandet, som er et stjernelag fra norsk folkemusikk og jazz,  går løs på låtene med respektløs respektfullhet (eller omvendt), og låtene blir aldri spilt likt to ganger på rad. 


 

Tellef Kvifte – taragot
Magnus Wiik – gitar
Åsmund Reistad – bass
Knut Kvifte Nesheim – trommer