Riksscenen nyproduksjon
05
lørdag
26
mai 2018
Dørene åpner 1900
Starter 2000
Billett Gratis
05
Astrid Garmo
05
ARRANGEMENTET ER AVLYST

EKSAMENSKONSERTER NMH

Folkemusikkstudentene avvikler sine eksamenskonserter på Riksscenen!

2.-års- og 4.-årsstudentene ved Norges musikkhøgskole har en konsertframføring som sin viktigste eksamen, og det er etter fire år en avsluttende bacheloreksamen. For andre gang skjer dette på Riksscenen, i form av en eksamensfestival.

 
 

Astrid Garmo er ein fele- og hardingfelespeler som kjem frå Garmo i Lom. Tidlegare har ho gått på landslinja i folkemusikk på Vinstra vidaregåande skule, og no er ho andreårsstudent ved Norges Musikkhøgskole. Sjølv om Astrid er frå ei bygd med sterk flatfeletradisjon har ho vald å ha hardingfele som hovudinstrument, og speler i hovudsak stoff frå Nord-Gudbrandsdalen, Valdres og Telemark. Det går mykje i dansespel og solospel, men likevel er nok interessa for å spele med andre størst. Ho har gått i lære hjå blant anna Kristin Kolden, Bjørn Odde, Rolv Brimi, Vegar Vårdal, Andreas Bjørkås og Håkon Høgemo.

Astrid Garmo – feler

Konserten er et samarbeid mellom RIksscenen og Norges musikkhøgskole.

 

Gusten Brodin
Med fokus på melodisk flyt og musikalsk forandring presenterer Gusten Brodin her sin andreårseksamen ved folkemusikkstudiet ved Norges Musikkhøgskole. Gusten er en svensk riksspelemann fra Småland, men i kveld er det et utvalg av norsk folkemusikk som blir presentert. Noen ganger kan forskjellen mellom svensk og norsk musikk være veldig stor, men noen ganger kan det være vanskelig å identifisere hvilken som er hvilken. Siden røttene er det samme blir det iblant mer av et spørsmål om hva man velger å trekke fram. Uansett blir det musikk med mange lag hvor det intrikate i felespill gis stor vekt, og der det subtile vinner over det overfladiske.

Gusten Brodin – fele

Etter konsertene inviterer NMH-studentene til dansefest.
#3549646