Riksscenen nyproduksjon
03
torsdag
08
mars 2018
Dørene åpner 1930
Konsert 2030
Billett 200/130
03
ARRANGEMENTET ER AVLYST

Kvinnedagen

FORBIDDEN ORCHESTRA,
SARAH-JANE SUMMERS,
All-Star Angel Choir

OsloFOLK har tatt inn over seg at kvinnedagen i år faller på en torsdag, så denne torsdagen skal det feires på ordentleg med mengder av sterke kvinner på scenen!

 

Sarah-Jane Summers - plateslipp

 

Sarah-Jane Summers er en tradisjonsbærer fra de skotske Highlands med mastergrad i norsk folkemusikk og improvisasjon fra NMH. Sarah-Jane har urfremført flere samtidsmusikkverk skrevet til henne. Hun er i tillegg aktiv komponist og skriver i disse dager bestillingsverk til Celtic Connections 2018. Duoen sammen med Juhani Silvola har gitt ut to kritikerroste album som begge fikk Top of the World-status fra Songlines. Siste albumet "Widdershins" er nominert som årets album i skotske Trad-Awards.

“One of the finest folk duos around”Songlines

I 2017 gav hun ut 'VIRR', et album med improvisert musikk for solo bratsj og fele, som har fått fantastiske anmeldelser.  Denne kvelden spiller hun fra en ny plate for solo fele/hardingfele med tradisjonsmusikk og improvisatoriske elementer.

 

The forbidden Orchestra  Fem musikere - fem uttrykk - Et mål: – Musikalsk frihet til å uttrykke seg. For alle!
 

The forbidden Orchestra  i en varm  konsertforestilling som binder sammen musikkhistorie, musikalske kulturer, kjønnsrollemønstre, ytringsfrihet, motstand og kjærlighet for musikk. Konserten tuftes på kontroversiell kvinnelig kunst, og instrument som er eller har vært  tabubelagt  eller ulovlig for kvinner å  traktere i hjemlandene.

Nadin al Khalidi - Irak/Sverige
Liliana Zavala - Argentina/Sverige
Emilia Amper - Sverige
Simona Abdallah - Palestina/Danmark
Sousou Cissoko - Senegal/ Sverige

 
Bonuslåter med All-Star Angel ChoirMarie Tveiten, Johanne Flottorp, Unnveig Aas, Signe Marie Rustad, Live Miranda Solberg, Malin Pettersen og Stine Andreassen.
#4001261